Leuke dingen doen

7 dingen die je herkent als je in een dorp bent opgegroeid

Ben jij geboren in een dorp? Dan zullen deze dingen je vast bekend voorkomen.

1. Ons kent ons

Of je nu even naar de supermarkt ging of je hond uitliet: je kwam áltijd wel een bekende tegen. Daar zat je niet altijd op te wachten.

2. ‘Waar ligt dat?’

Als mensen van buiten het dorp je vroegen waar je woonde, antwoordde je haast nooit met de naam. Toch niemand die het kende. In plaats daarvan zei je: “Ik woon in de buurt van…”

3. Lange reistijd

Of het nu regende, stormde of sneeuwde: jij was aangewezen op de fiets om naar school te gaan. En dat betekende door de afstand een héle vroege wekker.

4. Dorpsfeesten

Dit was de tijd waar iedereen naartoe leefde: de befaamde feesten waar jong en oud te vinden is. En nog belangrijker: wie doet het met wie?

5. Uitgaan met dezelfde mensen

Tijdens het ‘stappen’, kwam jij altijd dezelfde mensen tegen. Aan de ene kant gezellig, maar dit zorgde er ook voor dat je nooit ‘helemaal los’ kon gaan. Dikke kans dat je ouders het zo te weten kwamen.

6. ‘De dochter van’

Een aantal mede-inwoners kenden jou niet heel goed, maar wisten wel wie jouw familie was. Je stond bij hen dan ook niet bekend als jezelf, maar als ‘de dochter van’.

7. Roddelen

Gebeurde er iets in het dorp? Geheid dat iedereen er binnen een mum van tijd van op de hoogte was. Roddels verspreidden zich als een lopend vuurtje en voor je het weet, wisten jouw ouders over die wilde nacht.

Bron: Girlscene

Lees ook: 9 dingen die je herkent als je al járenlang vriendinnen bent

Reageer op dit artikel