Series

Tip van de redactie: dít zijn onze favoriete series van dit moment

Weet je even niet meer welke serie je moet kijken? Wij zetten onze favoriete titels van dit moment voor je op een rijtje.

The Serpent

Deze achtdelige misdaadserie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. The Serpent gaat over de beruchte Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj. Hij vermoordt tussen 1972 en 1976 minstens twaalf mensen langs de bekende reisroute Hippie Trail.

The Handmaid’s Tale

Deze razend populaire serie gaat over de totalitaire staat Gilead. In deze staat zijn vrouwen staatseigendom en de weinig vruchtbare vrouwen moeten als dienstmaagd kinderen baren. Dit geldt ook voor June. Het is haar missie om te overleven en haar afgenomen dochter terug te vinden. Het vierde seizoen van de serie staat nét online.

The Bold Type

Dit is een Amerikaanse comedy-drama serie. Het verhaal is gebaseerd op het leven en de carrière van Joanna Coles, de voormalige hoofdredacteur van het tijdschrift Cosmopolitan. De serie gaat over het lief en leed van de mensen achter het populaire vrouwenmagazine Scarlet.

Red Light

Een Nederlandse dramaserie over drie vrouwen die zichzelf verliezen en vinden in de wereld van mensenhandel en prostitutie. Een vermissing zorgt ervoor dat de levens van drie verschillende vrouwen met elkaar verweven raken. Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville spelen de hoofdrol.

FireFly Lane

De serie vertelt het verhaal van vriendinnen Tully en Kate. De twee zijn al jarenlang bevriend en hebben samen het nodige meegemaakt, zowel ups als downs. Als hun wegen scheiden, kiezen ze allebei voor een ander pad: de één gaat voor faam en rijkdom, de ander voor het huwelijk en moederschap. Door flashbacks leer je hun vriendschap steeds beter begrijpen en de cliffhanger waarmee de serie eindigt is daarom heel verrassend.

Valeria

Deze serie wordt ook wel de Spaanse Sex and The City genoemd. Het verhaal gaat over schrijfster Valeria. Zij bevindt zich in een creatieve crisis. Door haar huwelijk met Adrian heeft ze geen inspiratie meer om te schrijven. Samen met haar vriendinnen gooit ze het roer om.

Lees ook: Netflix brengt de komende maanden maar liefst 25(!) nieuwe films uit

Lupin

De serie vertelt het verhaal van Assane Diop, gespeeld door Omar Sy (bekend van Intouchables), van wie Arsène Lupin de grote inspiratiebron is. Lupin is een legende in Frankrijk, vergelijkbaar met Sherlock Holmes in Engeland. Maurice Leblanc schreef van 1905 tot 1939 boeken over de intelligente inbreker. Hij begaat misdaden om onrecht weer recht te zetten en is een meester in zichzelf vermommen.

La Casa de Papel

Een spannende serie over de overval op de koninklijke munt in Spanje. Het plan is gemaakt door ‘de professor’ en wordt uitgevoerd door verschillende criminelen. Elk personage heeft zijn of haar eigen verhaal. La Casa de Papel behoort tot de populairste series op Netflix. Op dit moment zijn er vier seizoenen en is een vijfde seizoen in aantocht.

Making a Murderer

Een populaire Netflix-documentaire serie die over een periode van tien jaar is gefilmd. De serie volgt het verhaal van twee mannen die mogelijk vals worden beschuldigd van een gruwelijk misdrijf.

Tiger King

Tiger King gaat over de Amerikaanse wereld van grote katten-verzamelaars. De leeuwen en tijgers worden door liefhebbers in grote privédierentuinen gehouden. Eén van deze verzamelaars is Joe Exotic. Deze man draait volledig door en raakt in conflict met Carole Baskin. Deze vrouw keert zich tegen Joe en zijn dierenverzameling. Het verhaal loopt helemaal uit de hand en leidt zelfs tot een moord.

Evil Genius

Wederom een angstaanjagend waargebeurd verhaal. Deze keer gaat het over pizzabezorger Brian Wells die in het begin van 2000 een bank beroofde met een bom om zijn nek. Hij probeerde de politie ervan te overtuigen dat hij werd gedwongen om op zoek te gaan naar de sleutel van de bom. Toen hij door de politie werd opgepakt, ontplofte de bom. Wie zit er achter dit complot? De politie gaat op onderzoek uit.

Lees ook: Door déze truc zie jij alle verborgen films en series op Netflix

Foto: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen