Deze leuke festivals moet je deze zomer bezoeken

In Vriendin 16 vertellen vier vrouwen over hun favoriete festival. Daarom hebben wij voor jou de leukste festivals op een rijtje gezet. Korte broek aan en gaan! 

In Vriendin 16 vertellen vier vrouwen over hun favoriete festival. Daarom hebben wij voor jou de leukste (kindvriendelijke) festivals van deze zomer op een rijtje gezet. Korte broek aan en gaan!

1. Mañana Mañana
Van 14 t/m 18 juni kom je helemaal tot rust tijdens het Mañana Mañana festival in en om Kasteel Vorden. Dit jaar is het thema ‘Fiësta like there’s no Mañana Mañana’ en dat betekent ultiem genieten en relaxen. Op acht podia treden het hele weekend opkomende artiesten op. Daarnaast kun je meedoen aan leuke activiteiten. Denk aan armbanden vlechten, een instrument bespelen of een yogaworkshop. Maar wees gerust: je kunt ook de hele dag luieren in een hangmat. Mañana Mañana is ook geschikt voor kinderen. Kids onder de 1.40 meter mogen zelfs gratis naar binnen. Kaarten zijn te koop vanaf € 30,-.2. Best Kept Secret

Dit festival in Hilvarenbeek is perfect voor muziekliefhebbers. Er is voor ieder wat wils: van indierock tot hiphop. Dit jaar kun je van 8 t/m 10 juni vooraan staan bij Artic Monkeys, Chvrches, Warpaint en Angus & Julia Stone. Het festival biedt ook podium aan nieuwe artiesten. Je komt vol inspiratie weer thuis. Weekendtickets zijn te koop vanaf € 152,50. Er zijn ook nog dagtickets voor zondag beschikbaar.

3. Oerol 
Tienduizenden mensen trekken ieder jaar van 15 t/m 24 juni naar Terschelling voor Oerol. Hét festival voor theater, dans, beeldende kunst en muziek. Overal waar je loopt zie je de mooiste optredens en voorstellingen. Tijdens Oerol koop je voor iedere theatervoorstelling een apart kaartje, maar met een festivalbandje krijg je wel toegang tot alle andere optredens en activiteiten op het eiland. Een festivalbandje koop je al vanaf € 25,-.

4. Solar Weekend
Op zoek naar een festival in het Zuiden? Ga dan naar Solar Weekend. Dit festival heeft niet alleen een geweldige aankleding, de line-up is ook zeker de moeite waard. Of je nu liever naar een band luistert of tot in de vroege uurtjes bij je favoriete dj staat. Wat Solar ook kenmerkt zijn de leuke spelletjes, theatervoorstellingen en het jaarlijks terugkomende waterpistolengevecht. Van 2 t/m 5 augustus in Roermond. Dag- en weekendtickets koop je hier.

5. Healthy Fest
Liever een gezond sapje dan een lauw biertje? Dan ben je bij Healthy Fest aan het juiste adres. Daar staan sport, gezond eten en meditatie namelijk centraal. Doe mee aan een les XL hoelahoepen of een kampvuurmeditatie, maak granola met Jet van Nieuwkerk of geniet van een heerlijke massage. Van 8 t/m 10 juni op Center Parks de Eemhof. De laatste tickets en accomodaties zijn hier beschikbaar.

Vind je deze festivals te prijzig? Er zijn ook genoeg leuke gratis festivals in Nederland:

De Parade 
29 juni t/m 8 juli in Rotterdam, 12 juli t/m 22 juli in Den Haag, 27 juli t/m 12 augustus in Utrecht en 17 augustus t/m 2 september in Amsterdam.
Lepeltje Lepeltje. Vanaf 10 mei door heel Nederland.
North Sea Jazz. Van 13 t/m 15 juli in Rotterdam.
Openlucht filmfestival Pluk de Nacht. In Amsterdam en Utrecht. Datum is nog onbekend.
Canal Pride. 4 augustus in Amsterdam.
Appelpop. 7 en 8 september in Tiel.
Breda Barst. 15 en 16 september in Breda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen