Honden

Dít moet je weten voordat je een hond gaat trainen

Ben je sinds kort de trotse eigenaar van een hond en wil je die gaan trainen? Dan kun je vast wat handige tips gebruiken. Wij delen ze met je.

Kies een locatie

Zoek een bepaalde locatie in of om je huis, die je hond kan associëren met trainen. Het liefst een ruime plek met weinig afleidingen.

Let op je stem

Honden zijn erg gevoelig voor stemgeluid. Gebruik daarom een strenge, maar positieve stem. Laat zien dat jij de baas bent, maar zorg tegelijk voor een veilig gevoel bij je hond. Klink je boos of gefrustreerd, dan heeft dat meestal geen goede invloed op de training.

Zet een wekker

Honden zijn – net als mensen – snel afgeleid. Zet een timer tussen de vijf en vijftien minuten. Daarna stop je. Je kunt een training wel een aantal keer per dag herhalen.

Begin met het belangrijkste

Uit onderzoek blijkt dat honden de eerste bevelen die ze leren het leukst vinden. Begin dus liever met ‘zit’ en ‘kom hier’.

Lees ook: Deze tien hondenrassen zijn volgens een psycholoog het slimst

Wees consequent

Zie je dat je hond zich anders gedraagt dan jij hem hebt aangeleerd? Laat het dan duidelijk merken. Zorg er andersom ook voor dat je hem beloont als hij het wel goed oppakt.

Gebruik een bench

Dat is niet alleen een veilige plek voor je hond, maar zorgt er ook voor dat hij leert om ’s nachts zijn plas op te houden. Let wel: een hond moet een bench niet zien als een strafplek, dus stuur hem er niet heen als hij ondeugend is.

Maak een schema

Probeer op dezelfde tijden te eten, trainen en wandelen. Honden houden van overzicht.

Wees geduldig

Sommige hondenrassen leren nu eenmaal sneller dan andere rassen. Wees geduldig en aanhoudend. Geef een beloning als het goed gaat en corrigeer als het fout gaat. En probeer irritatie of woede te voorkomen.

Lees ook: Dit zijn volgens een deskundige de meest luie hondenrassen

Bron: PureWow Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen