Ontwerp Zonder Titel 2021 01 16t125750.100

Déze 6 grote tropische kamerplanten zorgen direct voor meer sfeer in huis

Tropische planten zijn helemaal hip. Dit is niet voor niets. Ze toveren je woonkamer in één keer om tot een sfeervolle ruimte.

1. Cactus

Eén van de meest bekende tropische planten is de cactus. Deze prikkelbare plant heeft een stoer uiterlijk en past binnen bijna elk interieur. Een voordeel: deze plant hoeft maar één keer in de vier weken water. Tussen de maanden november en maart heeft de plant zelfs helemaal geen water nodig.

2. Palm

Als je denkt aan een tropische bestemming, dan denk je al snel aan palmbomen. Niet voor niets is de palm een populaire tropische plant voor in huis. De verzorging van deze soort, is iets ingewikkelder dan bij de cactus. Zo houden de meeste palmsoorten van zon en veel water.

3. Gatenplant

De gatenplant heeft unieke grote bladeren met gaatjes erin. De gatenplant, ook wel Monstera genoemd, is een grote tropische klant. Gelukkig heeft deze plant een simpele gebruiksaanwijzing. Zo kan deze plant prima op een donkere plek en heeft deze weinig water nodig.

Lees ook: Met déze tips houd jij je planten mooi

4. Polyscias ‘Fabian’

Deze plant heeft door de ronde blaadjes en de stam, de uitstraling van een klein boompje. Hierdoor creëer je dus direct een jungle gevoel in je woonkamer. Een ander voordeel: deze plant heeft een grote liefde voor schaduw.

5. Philodendron xanadu

Deze tropische plant is echt een plaatje. De plant heeft diep ingesneden, weelderige bladeren. De tropische plant houdt wel van een vochtige omgeving en heeft dus wel wat verzorging nodig. De plant regelmatig van water voorzien is dus wel nodig.

6. Bananenplant

De naam zegt het eigenlijk al. Met deze plant haal je direct een tropische sfeer in huis. Er zullen steeds meer nieuwe langwerpige bladeren boven de oude bladeren groeien. De plant lijkt stoer en sterk, maar is toch wel kwetsbaar. De plant houdt absoluut niet van tocht en zal regelmatig water moeten krijgen. Groeien er ook echte bananen aan deze plant? Ja, maar dan moet je wel zo’n 6 tot 8 jaar geduld hebben.

Wat is jouw favoriete kamerplant?

Lees ook: Dít zijn de 6 leukste kerstcadeautjes voor plantenliefhebbers

Foto: GettyImages
Bron: Intratuin, Florum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen