Deze 5 types kom je sowieso tegen op Tinder

De liefde van je leven tegenkomen in de supermarkt of de sportschool is niet iedereen gegund. Tinder is dan een goed alternatief. Iedereen die de app gebruikt, weet dat deze types sowieso voorbijkomen.

De liefde van je leven tegenkomen in de supermarkt of de sportschool is niet iedereen gegund. Tinder is dan een goed alternatief. Iedereen die de app gebruikt, weet dat deze types sowieso voorbijkomen.

(Over)leven op Tinder

Vandaag verschijnt het boek (Over)leven op Tinder van Julie Vranckx. Een survivalgids voor onlinedating met grappige illustraties van Niet Nu Laura. Julie, die een haat-liefderelatie heeft met de app, ontdekte dat iedereen wel een leuk, grappig of gênant verhaal over de liefde heeft. In haar nieuwste boek bundelt ze deze verhalen én geeft ze tips: wat doe je als je een match hebt? Welke profielfoto werkt het beste? En hoe kom je uit de friendzone? Wij mogen alvast vijf herkenbare Tinder-types delen die in het boek aan bod zullen komen.

5 Tinder-types

1. Het ik-wil-geen-relatie-type

Als je Tinder alleen gebruikt voor een wilde avond is dat natuurlijk prima, maar het is wel zo netjes om dit met je gesprekspartner te delen. Sommigen geven dit zelfs aan in hun biografie. Toch zijn er nog steeds mensen die vaag blijven over hun bedoelingen. Hoe je zo’n ik-wil-geen-relatie-type herkent? Bij gesprekken over gevoelens of de toekomst zal hij of zij snel van onderwerp veranderen. En ze zijn heel goed in niet ‘ja’, maar ook niet ‘nee’ zeggen. Heel vaag zijn, dus. Kortom: als je op zoek bent naar een serieuze relatie is dit niet jouw type.

Lees ook: dit zijn jullie tips voor een goede relatie

2. De ghoster

Dit type zie je vaak niet aankomen. Je stuurt al een tijdje berichten heen en weer, misschien heb je zelfs al een paar dates gehad, en plotseling is deze persoon van de aardbodem verdwenen. Jij zag het wel zitten, maar hij of zij laat ineens niets meer van zich horen. Wat je volgens Julie kunt doen: zet je ego opzij en vraag waarom diegene niets meer van zich laat horen óf laat het voor wat het is. Soms is het beter zo.

3. De betweter

Of je nu iets vertelt over je hobby’s, toekomstplannen of je favoriete vakantieland; de betweter deelt maar al te graag zijn of haar (vaak ongevraagde) mening. In het begin lijkt het of deze persoon je wilt helpen, maar heel langzaam verandert ‘goede raad’ gewoon in irritante betweterigheid. Vind je het vervelend? Geef dan aan dat je zelf naar zijn of haar mening zult vragen als je daar behoefte aan hebt. Een typische uitspraak van de betweter begint volgens Julie met de woorden ‘wist je dat’.

Ook interessant: 3 fijne bedgewoonten die goed zijn voor jullie relatie

4. De pusher

Wachten? Geduld? Dat kent dit type niet. Deze persoon wilt het liefst zo snel én zo vaak mogelijk afspreken, stuurt continu berichtjes en begint op de eerste date al over jullie toekomst. Dit type is niet geschikt voor mensen met bindingsangst. Merk je dat iemand zoveel haast heeft? Geef dan zo snel mogelijk aan dat jij hem of haar eerst rustig wilt leren kennen.

5. De lolbroek

Misschien leuk in het begin, maar na een tijdje heel vervelend: de lolbroek. Hij of zij grijpt iedere kans aan om een flauwe (woord)grap te maken. Als je dat juist leuk vindt, is dit helemaal jouw Tinder-type. Heb je meer behoefte aan serieuze gesprekken? Laat dit dan zo snel mogelijk weten. Als dat niet helpt, is het misschien beter om afscheid te nemen.

(Over)leven op Tinder van Julie Vranckx en Niet Nu Laura (€ 17,50) ligt nu in de winkel. Je bestelt ‘m hieronder op Bol.com.