Placeholder

De Waddeneilanden van Nederland

Heb je zin in een bijzondere vakantie in eigen land? Bezoek dan één van de 5 Waddeneilanden. Het is er heerlijk genieten.

Heb je zin in een bijzondere vakantie in eigen land? Bezoek dan één van de 5 Waddeneilanden. Het is er heerlijk genieten.

De Waddeneilanden zijn gelegen ten noorden van Nederland. Onder de 5 Nederlandse Waddeneilanden vallen van links naar rechts: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

 

Texel:
Wist je dat op Texel evenveel schapen als mensen wonen? Zo’n 13.500! Texel kenmerkt zich verder door de vele landschappen: duinen, bos, heide, strand, wad, polders en weiden. Het grootste dorp en ook de hoofdplaats van de gemeente is Den Burg midden op het eiland. Naast Den Burg kent Texel nog 6 dorpjes: De Koog is de enige echte badplaats van het eiland. Het dorp biedt alles wat een toerist zich kan wensen: restaurants en terrasjes, winkeltjes, cafés en discotheken. Oudeschild is de thuishaven van de Texelse vissersvloot. Je kunt vanuit de haven een boottocht maken op de Waddenzee en de VOC-geschiedenis van de Texelse Rede beleven. De Cocksdorp is het jongste dorp van het eiland en er heerst een echte vakantiesfeer! Verder heb je nog Den Hoorn en Oosterend en het kleinste dorp van Texel is De Waal.

Je kunt op vele manieren overnachten op Texel: in een hotel, in een chalet, in een stacaravan, in een bed & breakfast en op de camping. Een vakantiewoning en een bungalow zijn verreweg het populairst. Als je denkt dat je alleen op Texel kunt genieten van de natuur, dan heb je het mis. Je kunt op Texel allerlei sporten beoefenen, zoals parachutespringen, golfen, powerkiten, paardrijden en natuurlijk golf-, wind- en kitesurfen.

De veerboot naar Texel vertrekt 1 x per uur vanuit Den Helder.

 

Vlieland:
Op het eiland Vlieland, ligt in tegenstelling tot Texel, maar één dorp met vele leuke winkeltjes, bars en intieme restaurants. Auto’s zijn voor toeristen niet toegestaan. Doordat iedereen wandelt en fietst, heerst er een heerlijke rust op het eiland. Als je naar Vlieland gaat om uit te waaien, dan zit je aan het strand de Vliehors goed. De totale lengte is namelijk 20 km. Ben je op zoek naar natuur? Dan moet je absoluut een fietstocht maken over het eiland. Voor een unieke ervaring maak je een ritje in de Vliehors Express, dat is een strandbestendige truck die je meeneemt over de zandvlakte de Vliehors, waar je zeehonden kunt spotten!

Rederij Doeksen vaart 3 x per dag naar Vlieland: om 09:00, 14:15 en 19:00 uur.

 

Terschelling:
Echte natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het eiland Terschelling, want het eiland bestaat voor 80% uit schitterende natuur. Terschelling biedt meer dan 200 kilometer aan wandelpad. En vanaf mei 2013 zijn de wandelpaden voorzien van wandelnetwerkpunten, waardoor je heel gemakkelijk van de ene route naar de andere kunt 'hoppen'.

Naast relaxen, wandelen en fietsen zijn er nog genoeg sportactiviteiten voor de echte sportfanaten zoals blokarten, brandingraften, mountainbiken, powerkiten en kitesurfen. Sluit je dag af met een lekker drankje in één van de vele gezellige cafés of restaurants die Terschelling heeft.

Wist je dat je in een uur over de afsluitdijk van Amsterdam naar Harlingen rijdt? Vanaf daar vaart de boot 3 x per dag naar Terschelling. Om: 09:45, 15:00 en 19:50 uur.

 

Ameland:
Het eiland heeft 4 dorpen. De dorpen hebben genoeg winkels om lekker te winkelen voor kleding, interieur, boeken en schoenen. Genieten op Ameland doe je op het strand. Maak een lange strandwandeling en eet een hapje in één van de vele restaurants aan zee. De restaurants bieden dagelijks verse zeevis! Net als op de andere eilanden, kun je je op Ameland ook bezighouden met sport. Wat dacht je van strandzeilen, mountainbiken, parachutespringen of golfen? Er is voor ieder wat wils!

Rederij Wagenborg vaart 7 x per dag naar het Ameland.

 

Schiermonnikoog:
Schiermonnikoog mag dan het kleinste Waddeneiland zijn, het heeft het breedste strand van Europa! Op het eiland kun je verschillende natuurexcursies doen zoals vogelexcursies, wadexcursies en jutterstochten. Sportievelingen kunnen op Schiermonnikoog tennissen, surfen, kitesurfen, vliegeren, strandgolven, blowkarten, zwemmen en paardrijden.

Rederij Wagenborg vaart 5 x per dag naar het Ameland.