Ontwerp Zonder Titel 2022 09 09t124843.249

Daten in de herfst? 8 originele ideeën

Samen met je partner op een romantische date in de herfst? Wij zetten acht originele ideeën op een rijtje. Welke ga jij proberen?

1. Kamperen

Huur een tent of een huisje en boek een weekendje weg middenin de natuur. Maak een lange, frisse wandeling en hoor het fijne gekraak van de blaadjes onder je schoen. Eenmaal terug, warmen jullie weer op bij een brandend haardvuur. ‘S avonds kruipen jullie onder een dekentje tegen elkaar aan en kijken jullie een romantische film.

2. Bakken en koken

De herfst is het ideale seizoen om samen de keuken in te duiken. Bak een heerlijke appeltaart of probeer samen nieuwe recepten uit. Doe samen eerst de boodschappen en verdeel hierna de taken in de keuken. Vergeet natuurlijk niet om samen te genieten van het eindresultaat. Dat is pas teamwork.

3. Koffie drinken

Er is vast een gezellig koffietentje in de buurt, waar jullie naartoe kunnen wandelen. Vergeet ook niet om er een lekker gebakje bij te bestellen.

Lees ook: Tips voor een knus huis in de herfst en winter

4. Kijk een enge film

In het najaar is het, in vergelijking met de zomer, toch nét iets spannender om een enge film te kijken. Vooral rondom Halloween zullen er, in de bioscoop en thuis, genoeg enge films te zien zijn.

5. In bed liggen

In de zomer is er vaak van alles te doen en is het vaak zonde (of te warm) om de hele dag in bed te blijven liggen. In de herfst is de regen vaak een prima excuus om de deur niet uit te hoeven. Kruip samen in bed, kijk een serie, lees jullie favoriete boeken en neem even echt de tijd voor elkaar. Sluit de dag af met pizza in bed.

6. Kaasfondue

Zijn jullie gek op kaas? Ga samen kaasfonduen. Veel romantischer dan uiteten natuurlijk en het is heel simpel. Vaak vind je in supermarkten handige pakketten speciaal om te fonduen. Haal er eventueel wat brood bij en een fles rode wijn.

7. Pretpark

Houden jullie van achtbanen of juist misschien de magie van een pretpark in de winter? Dan is dit zeker een geschikte date.

8. Dagje sauna/spa

Misschien zijn jullie allebei wel toe aan een beetje ontspanning? Boek dan een dagje sauna of spa en kom samen helemaal tot rust.

Lees ook: Deze latte met Nutella is nú al ons favoriete herfstdrankje

Foto: GettyImages