Christel las Washington Black: ‘Het liet een diepe indruk op mij achter’

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Washington Black.

Wekelijks recenseert het Vriendin-boekenpanel een pas verschenen boek. Welk boek mag je niet missen en welke kun je gerust nog even laten liggen? Deze week: Washington Black.

Christel las Washington Black van Esi Edugyan

Christel: “De elfjarige Washington Black, een jongen die niet beter weet dan dat hij blanke mensen moet gehoorzamen, werkt als slaaf op een suikerplantage als hij door uitvinder Titch gevraagd wordt als zijn persoonlijke bediende. Hij gaat in op het aanbod want het is voor Washington de enige manier om te vluchten voor zijn brute meester op de plantage. Door omstandigheden verdwijnt Tich en Washington moet zijn weg alleen zien te vinden, op zoek naar echte vrijheid.

Lees ook: Christel las De dienstbode

Dit boek is echt anders dan alle andere boeken en series over slavernij. Het is een avonturenboek over doorzettingsvermogen, vrijheid en de identiteit van het leven. De auteur van het boek heeft het verhaal heel filmisch geschreven. Ik vond het hartverscheurend en pijnlijk om te bedenken dat dit de realiteit is en er echt mensen zijn die onder deze omstandigheden leven. Ik vond het boek ontzettend verslavend, het is zo’n indrukwekkend verhaal daar wil je gewoon in door blijven lezen. Toen ik het boek uit had, kon ik Washington maar moeilijk loslaten, hij zat echt in mijn hoofd. Het verhaal liet een diepe indruk op mij achter. Iedereen die ook maar een klein beetje van lezen houdt, moet dit boek gewoon lezen.”

Waardering 5 van de 5 sterren

Over Christel

Samen met haar man, hun vier kinderen en kater Gizmo, woont ze een sfeervol jaren ’30 huis. Haar favoriete boeken zijn psychologische thrillers (bloederig, maar graag wel met een ijzersterk verhaal) én romans die zich afspelen in een oud Frans kasteel met een rozentuin en verborgen familiegeheimen. Naast lezen houdt ze van fotograferen, wandelen, gezelschapsspelletjes, het strand, haar leerlingen op de basisschool en Frankrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.