Placeholder

Buitenspelen

De kinderen hebben weer vakantie. Dat betekent dat er veel buiten gespeeld gaat worden. Maar wat zijn nou echt leuke spelletjes?

De kinderen hebben weer vakantie. Dat betekent dat er veel buiten gespeeld gaat worden. Maar wat zijn nou echt leuke spelletjes?

Het voordeel van de zomervakantie is dat het vaak lekker warm is. Tijd voor waterspelletjes dus! Heerlijk om af te koelen.

Flessenvoetbal – Geef iedere speler een fles gevuld met water, zonder dop. Deze plaatsen ze achter zich en moeten ze beschermen tegen de bal. Nu is het de bedoeling dat je de fles van de andere spelers omschopt met de bal. Wanneer de fles is omgevallen, moet je hem zo snel mogelijk weer overeind zetten om te zorgen dat niet al je water verdwijnt. Degene die het meeste water in zijn fles overhoudt, heeft gewonnen.

 

Het blijft langer licht in de zwoele zomeravonden, waardoor er na het avondeten vaak nog even lol getrapt wordt buiten.

Busjetrap – Busjetrap is een soort verstoppertje wat je speelt met een bal. De bal wordt vanaf de buut zo ver mogelijk weggetrapt. Degene die de anderen moet zoeken, haalt de bal terug en brengt deze, achteruitlopend met het gezicht naar de grond, terug op de buut. De anderen verstoppen zich in deze tijd. Dan volgt het gewone verstoppertje. Net als bij verstoppertje, kun je de andere spelers redden als je degene bent die als laatst verstopt zit. Wanneer je buutvrij haalt, schop je de bal weer weg. Het spel begint dan weer opnieuw.

Landje veroveren – Je tekent een cirkel op de grond en trekt vanuit het middelpunt lijnen, zodat de cirkel verdeeld wordt in evenveel stukken als spelers. In het midden teken je een kleinere cirkel: Niemandsland. Elke speler kiest nu een vak en zet hier zijn of haar naam in. Dit is jouw stuk land. Iedereen mag om de beurt een stuk land veroveren. Dit doe je door een rondje te rennen om de cirkel heen en stop te roepen. In de tussentijd zijn alle andere spelers gevlucht uit hun land en zijn ze zo ver mogelijk bij de cirkel vandaan. Het is nu aan degene die een stuk land verovert, om te proberen de andere spelers aan te tikken vanuit zijn eigen stuk land. Er moet altijd 1 voet het land aantikken. Wanneer dit lukt, trek je een cirkel om diegene en zet je jouw naam erin. Deze mag je voortaan gebruiken om op te springen. Als de veroveraar zegt: lopen, is het de bedoeling dat de andere spelers weer terug in hun eigen land komen, zonder dat de veroveraar ze tikt.