vakantiefoto's

Hoe organiseer je een boudoir fotoshoot?

Boudoir fotografie is ontstaan in de rondom het jaar 1800. Het is een subgenre van de erotische fotografie. De term wordt gebruikt voor een verleidelijke of intieme foto van een vrouw.

De foto’s kunnen zowel voor professionele als persoonlijke doeleinden worden gemaakt. Veel vrouwen die een boudoir shoot willen, zijn bezorgd over het resultaat. Ze maken zich druk of ze er goed uitzien…hoe de fotograaf zal zijn etc. Het gaat hier om een intieme shoot die je in het comfort van je eigen huis kunt doen als je dat wilt. Het is een kans om je sexy kant te laten zien en het biedt ook nog eens een unieke ervaring. Als je erover nadenkt om een boudoir shoot te doen, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen je meer in dit artikel.

Zoek een fotograaf die je vertrouwt

Het is belangrijk om een fotograaf te vinden die je vertrouwt en die ervaring heeft met model fotografie. Je moet je veilig voelen bij de fotograaf, want het is een intieme shoot. Kijk eventueel van tevoren of de fotograaf ervaring heeft met boudoir fotografie. Je kunt dit vinden door bijvoorbeeld online recensies te lezen, of door allereerst in gesprek te gaan met de fotograaf over jouw wensen en verwachtingen. Andersom kan hij/zij natuurlijk ook zijn/haar gedachten met jou delen.

Bespreek van tevoren met je fotograaf welke soort foto’s je wilt. Laat hem/haar weten wat je wel en niet comfortabel vindt. Dit is belangrijk, want je wilt niet dat de foto’s later té intiem zijn

Comfortabele ruimte

Zorg ervoor dat je een ruimte hebt waar je je comfortabel voelt. Dit kan je eigen slaapkamer zijn of een andere kamer in je huis. De ruimte moet wel goed verlicht zijn, want dat maakt een groot verschil in hoe de foto’s eruit zullen zien.

Kleding en accessoires

Denk na over het soort kleding en accessoires die je wilt dragen. Het is belangrijk om kleding te kiezen waarin je je comfortabel voelt. Het hoeft niet perfect te zijn, want de bedoeling is dat je er sexy en verleidelijk uitziet. Je kunt bijvoorbeeld een mooie jurk dragen of een topje met een string. Accessoires kunnen ook helpen om je look af te maken. Denk aan een mooie ketting, armband, oorbellen of hoge hakken.

Haar en make-up

Zorg ervoor dat je haar en make-up perfect zitten voordat de fotograaf komt. Voor je make-up kun je ervoor kiezen om een professional in te schakelen. Dit is niet nodig, maar het kan wel helpen om je look af te maken.

Vertrouw op je fotograaf

Als je alles hebt voorbereid, is het tijd om te gaan poseren. Vertrouw op je fotograaf en laat hem/haar leiden. Hij/zij weet precies hoe de foto’s het beste tot zijn/haar recht komen. Doe wat je fotograaf zegt en probeer je onderwerp uit te beelden. Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt tijdens de shoot, want dat zal ook op de foto’s te zien zijn.

Na de shoot

Wanneer de shoot is afgelopen, is het belangrijk om even met je fotograaf te bespreken welke foto’s je mooi vindt. Zo weet je zeker dat je de foto’s krijgt waar je blij van wordt. Wanneer je de foto’s ontvangt, kun je ze bewerken zoals je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je de foto’s niet té veel bewerkt, want dan verlies je het natuurlijke karakter.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met www.kamera-express.nl