Ontwerp Zonder Titel 2020 12 07t161210.147

Bewezen: je favoriete series opnieuw bekijken, maakt gelukkig

Je vraagt collega’s en vriendinnen welke series zij aanraden. Toch kies je uiteindelijk vaak voor die fijne vertrouwde serie. Waarom is dat zo?

Herbeleven

Sommige series of boeken heb je nu eenmaal in je hart gesloten. Je kunt de scènes inmiddels dromen, maar toch kun je er geen genoeg van krijgen. Ben je hierin de enige? Nee, allesbehalve. In 2012 is er namelijk onderzocht waarom mensen vaak bepaalde belevingen willen herbeleven. Denk aan het opnieuw kijken van een film of serie, maar ook een bezoek aan een restaurant dat je als kind zo leuk vond.

Lees ook: Popcorn klaar? Déze Netflix-series hebben de beste beoordeling

Verleden vs heden

Zoals je misschien wel zou verwachten, is het herbeleven van situaties niet een teken dat je nu ongelukkig bent. Juist door actief op zoek te gaan naar dingen die jou vroeger gevormd hebben, zoek je naar de connectie met jezelf. Grote kans dat een bezoekje aan dat fijne restaurant of het opnieuw bekijken van die oude serie, voor warme gevoelens zorgt. Je kunt dus met een gerust hart Downton Abbey of Sex and the City opnieuw bekijken. Het zal je alleen maar een gelukkig gevoel opleveren.

Lees ook: Bewezen: wandelen in de natuur maakt je gelukkig

Foto: GettyImages
Bron: RealSimple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen