tapas spanje

Beste steden voor tapas in Spanje

Als je een zonvakantie wil combineren met cultuur en lekker eten, is Spanje altijd goed. Zo heeft Spanje meerdere steden met elk hun eigen charmes, gevuld met talloze restaurantjes.

Wanneer je iets typisch Spaans wil eten mag je tapas zeker niet overslaan. De steden waar je de lekkerste tapas krijgt geserveerd zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. In deze stad kun je heerlijk rondslenteren en wanneer je trek begint te krijgen kun je neerstrijken bij een van de vele restaurantjes. Vooral de tapasrestaurants zul je niet over het hoofd zien: die vind je namelijk op bijna elke hoek van de straat. Vooral de tapasbar ‘Espacio Eslava’ is geliefd. Daarnaast kun je in Sevilla zelfs een tapasroute volgen. Tijdens deze route leer je veel over de Spaanse cultuur en in de tussentijd ontdek je de lekkerste hapjes. Ga vervolgens met een volle maag heerlijk uitrusten in het vakantiehuis waar je verblijft. Lekker slapen gegarandeerd! De leukste vakantiehuizen in Spanje vind je op VakantieHuizenSpanje.nl.

2. Granada

Granada is de tapasstad van Spanje. Je vindt er meer dan tweehonderd barretjes en restaurants waar jij jouw avond wel kunt spenderen. Vrijwel al deze restaurants en barretjes bieden de lekkerste tapas aan. Wanneer je dus tapas van hoge Spaanse kwaliteit wil, bezoek dan Granada. Hier word je namelijk niet teleurgesteld wat betreft tapas. En het leuke is: bijna bij ieder drankje in de bar krijg je een gratis tapashapje. Weet je niet bij welke tapasbar je moet beginnen? Bij de tapasbar ‘Taberna La Tana’ maak je een goeie start.

3. Santiago de Compostela

Dit keer geen stad in het zuiden van Spanje, maar in het hoge noorden: Santiago de Compostela. Deze Spaanse stad is heilig, want het is een bedevaartsoord. Veel mensen gaan dan ook op pelgrimstocht naar deze stad met als eindpunt de kathedraal van Santiago de Compostela. Ook jij kunt een pelgrimsroute volgen naar deze heilige stad waarbij je vervolgens neer kunt ploffen op een van de vele terrasjes. Zoek dan vooral naar een leuke tapasbar om de trek te stillen. Een bekende tapasbar is ‘Méson 42’.

4. Cádiz

In het zuiden van Spanje vind je de havenstad Cádiz. De haven brengt veel levendigheid met zich mee. Naast de haven staat de stad ook bekend om de stranden, historische gebouwen én natuurlijk om de tapas. Omdat Cádiz een havenstad is kun je erop rekenen dat je de meest verse vis krijgt voorgeschoteld in de tapasbar. Een goeie tapasbar in Cádiz is ‘Bar La Tabernita’. Dat wordt genieten!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VakantieHuizenSpanje.nl