De beste documentaires op Netflix

Dit zijn de beste documentaires op Netflix

Naast series en films heeft Netflix ook een groot aanbod documentaires. Wij hebben de meest interessante, ontroerende en spannende documentaires voor je op een rijtje gezet.

Naast series en films heeft Netflix ook een groot aanbod documentaires. Wij hebben de meest interessante, ontroerende en spannende documentaires voor je op een rijtje gezet.

De beste documentaires op Netflix

Avicii: True Stories

Een jaar geleden overleed de beroemde artiest Avicii. In deze documentaire krijgen we een kijkje in zijn mega drukke leven.

Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes

Interviews, archiefbeelden en geluidsopnames van Ted Bundy, een van de grootste Amerikaanse seriemoordenaars. In 1979 werd hij ter dood veroordeeld.

Wild Wild Country

In deze documentaireserie zien we hoe het eraan toeging bij de omstreden spirituele beweging van Bhagwan.

The True Cost

De kledingindustrie ligt al een tijdje onder vuur. Deze documentaire legt uit waarom. Wie betaalt nu écht de prijs voor onze goedkope kledingstukken?

Evil Genius

Een portret van Brian Wells, ook wel bekend als The Pizza Bomber. In 2003 overviel de 46-jarige pizzabezorger een bank met een bom om zijn nek.

The Keepers

De jonge non Cathy Cesnik verdween op 7 november 1969. Twee maanden later werd haar lichaam gevonden. Tot op de dag van vandaag weet niemand wie haar vermoord heeft.

Ook interessant: de documentaire over de vermiste Maddie McCann

The 13th

In deze documentaire wordt de slavernij, discriminatie en criminalisering van Afro-Amerikanen onder de loep gelegd.

Blackfish

Blackfish vertelt het verhaal van de inmiddels overleden orka Tilikum die in 1983 gevangen werd genomen in Seaworld.

Planet Earth II

Deze zesdelige documentaireserie laat de natuur van 64 landen zien. De opnames duurden maar liefst vier jaar! Wil je nog meer natuurdocumentaires kijken? Dit zijn onze favorieten.

Amanda Knox

De Amerikaanse Amanda Knox werd in 2007 veroordeeld voor de moord op een 22-jarige student. Daarna werd ze meerdere keren vrijgesproken. In deze documentaire komt ook Knox zelf aan het woord.

Heb jij de documentaire over Michael Jackson al gezien? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen