Ontwerp Zonder Titel 2021 02 22t093212.811

5x spannende podcasts waarbij je niet meer kunt stoppen met luisteren

Een podcast luisteren terwijl je je huis poetst of een wandeling maakt? Bij déze vijf spannende podcasts kun je niet meer stoppen met luisteren.

Podcast

Podcasts zijn tegenwoordig erg populair. Het zijn een soort radio programma’s die via internet beschikbaar worden gemaakt. Het is dus niet ‘live’ zoals bij radio, maar je kunt het programma in je eigen tijd luisteren. Erg handig als je bijvoorbeeld je huis moet schoonmaken of de 10.000 stappen wilt aantikken. Wij zetten de vijf spannendste podcasts van dit moment op een rijtje.

Lees ook: Waarom het juist goed is om ’s avonds na het eten een rondje te wandelen

1. Daders

In deze podcast duikt maker Cas de Jong in het brein van moordenaars, drugscriminelen en ex-tbs’ers. Wat zorgde ervoor dat deze mensen zulke afschuwelijke misdaden pleegden? Iedere aflevering duurt zo’n 40-50 minuten.

2. De brand in het landhuis

Een populaire podcastserie van NPO Radio 1. De podcast is gemaakt door Simon Heijmans en gaat over de brand in het landhuis Zionsburg in Vught en de dood van bewoner Ewald Marggraff. Wat is fictie en wat is echt gebeurd? Iedere aflevering duurt zo’n 30-40 minuten.

3. De blankenberge tapes

Dit is een podcast van de VPRO en Room for Film. De podcast gaat over het verband tussen een tinderdate en twee verschillende moordzaken. Het verhaal speelt zich af in een hotel aan de kust van België. Er zijn in totaal drie afleveringen van een half uur.

4. Staatsgeheim

In november vorig jaar werd Staatgeheim de snelst groeiende Nederlandse podcast van 2020 genoemd. Het is een vierdelig audiodrama gebaseerd op een scenario van Harm Duco Schut en Loek Hennipman. Het verhaal gaat over de 25-jarige Max Monnikenberg. Op initiatief van Sara Bartók wordt hij voor drie weken de wildernis in gestuurd voor opnames van een commercieel podcastexperiment. De luisteraar krijgt al snel in de gaten dat dit experiment helemaal niet zo onschuldig is als het in eerste instantie leek. Thema’s als misinformatie en complotdenken komen aan bod. In totaal zijn er vier afleveringen van zo’n 25 minuten.

5. In het hart geraakt – Wie vermoordde Els Slurink?

In deze podcast van Marijke Brouwer en Willem Dekker duik je in het leven van Els, een 33-jarige psychologe uit Groningen. Ze wordt vermoord in 1997, maar waarom? Weet Els te veel of is er misschien jaloezie in het spel? Ondanks een lijst aan verdachten, is er nog nooit iemand opgepakt voor de moord. In totaal zijn er drie afleveringen van 20 minuten.

Welke podcast ga jij luisteren?

Lees ook: Waarom iedereen het over de spannende documentaire Night Stalker heeft

Foto: GettyImages
Bron: Spotify, radioviainternet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *