5 tips voor een frisse geur in huis

5 tips voor een frisse geur in huis

Ruikt het muf in huis? Of blijft de knoflooklucht de hele week in je vaatwasser hangen? Dan kun je natuurlijk geurkaarsen aanzetten of een wierookstokje branden, maar er zijn meer opties!

Ruikt het muf in huis? Of blijft de knoflooklucht de hele week in je vaatwasser hangen? Dan kun je natuurlijk geurkaarsen aanzetten of een wierookstokje branden, maar er zijn meer opties!

1. Zet een pannetje water met kaneelstokjes op het vuur
Deze simpele oplossing is een vervanger voor een luchtverfrisser. Door een pannetje water met wat kaneel aan de kook te brengen, verspreid zich deze heerlijke winterse geur zich door je huis. Eventueel kun je vervolgens ook met de pan de rest van het huis doorlopen om de geur verder te verspreiden.

2. Citroen in de vaatwasser 
Als je een knoflook- of etenslucht in je vaatwasser hebt, kun je deze gemakkelijk laten verdwijnen door een stuk citroen. Je snijdt deze in stukken en wast ze een programma mee. Je vaatwasser ruikt hierna weer fris naar citroen. Mocht je geen citroen in huis hebben, kun je dit ook met sinaasappel of limoen doen.  

3. Baking soda en Tea Tree olie
Als je tapijt muf ruikt, ook na het uikloppen, kun je makkelijk je eigen tapijtverfrisser maken. Dit doe je door 150 gram baking soda en 20 druppels Tea Tree olie bij elkaar te voegen en dit een nacht te laten staan. De volgende dag kun je het over dit tapijt uitstrooien en na 20 minuten weer opzuigen. De baking soda en Tea Tree olie is te koop bij verschillende drogisterijen.

4. Planten
Planten zijn erg belangrijk als je het hebt over frisse geuren in huis. Ze spelen een belangrijke rol tijdens de zuivering van de lucht. Zo kun je het beste palmen, krulvaren, sansefaria of een klimop in je huis hebben staan. Deze zijn ook makkelijk te verkrijgen bij een tuincentrum. Deze planten zuiveren giftige stoffen en zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Bovendien brengen planten sfeer in huis.

5. Stofzuiger met waspoeder
Door waspoeder op te zuigen voordat je het hele huis doorgaat, verspreid je gelijk een heerlijke frisse geur. Zo kun je het hele huis door met de stofzuiger, terwijl je er ook nog eens voor zorgt dat je huis lekker ruikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen