Ontwerp Zonder Titel 2020 09 16t075317.895

4 héle goede redenen om vaker met collega’s te lunchen

De laatste tijd is het misschien niet mogelijk geweest, maar wat is er nou gezelliger dan een lunch break met je favoriete collega’s? Het blijkt ook nog eens deze vier positieve effecten met zich mee te brengen.

1. De productiviteit schiet omhoog

Of je nu vanuit huis werkt, of met een select groepje op kantoor zit: maak samen met je collega’s tijd voor een welverdiende pauze. Door even op een luchtige manier met elkaar te praten (én misschien even de benen te strekken), schiet die productiviteit na de pauze gegarandeerd omhoog.

Lees ook: Bevriend met een van je collega’s? Dan ben je gegarandeerd productiever

2. Betere relaties met je collega’s

Tijdens pauzes met je collega’s wordt er vertrouwen en inclusiviteit gecreëerd. Probeer het niet alleen maar over koetjes en kalfjes te hebben, maar vertel soms eens wat je echt bezighoudt. Vertel iets over je achtergrond en vraag hier ook naar bij je collega’s. Dit zorgt voor meer empathie en een betere werkomgeving.

3. Iedereen wordt benaderbaar

Het kan fijn zijn om met mensen uit verschillende functies samen te zijn. Zo wordt er minder afstand gevoeld tot collega’s die bijvoorbeeld een hogere functie hebben. Dit kan later ook weer het werk ten goede komen.

4. Je voelt je mentaal beter

Even niet bezig zijn met je werk en alles wat je nog moet doen, zorgt voor wat meer rust in je hoofd. Even wat afleiding. Als je namelijk in je eentje zou lunchen, zou je misschien snel wat snacks naar binnenwerken en weer doorgaan. Samen met je collega’s de tijd nemen om te lunchen, leidt dus waarschijnlijk ook tot gezondere keuzes.

Lees ook: Bewezen: klagen met collega’s zorgt voor betere werksfeer

Foto: GettyImages
Bron: Limeade.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen