Zuinige Mensen

8 gewoontes van zuinige mensen die iedereen zou moeten overnemen

Zuinig zijn hoeft niet saai te zijn. Als jij op zoek bent naar manieren om je geld beter te beheren, dan zijn deze 8 gewoontes van zuinige mensen misschien iets voor jou.

Neem deze gewoontes over van zuinige mensen

1. Plan je uitgaven

Voordat jij je geld uitgeeft, is het ten eerste belangrijk om net als zuinige mensen een plan te hebben. Maak daarom een budget, bepaal je prioriteiten en stel jezelf realistische doelen. Dit helpt jou om verantwoorde beslissingen te maken en je geld beter te besteden.

2. Shop smart

Als jij op zoek bent naar de beste deals, dan ben je al een stap dichter bij het worden van een zuinige superster. Of het nu gaat om het vergelijken van prijzen, het gebruiken van kortingscodes of het kopen van producten in de uitverkoop, winkelen met verstand is de sleutel tot besparing.

3. Investeer in kwaliteit

Het is verleidelijk om goedkope producten te kopen, maar soms is het verstandiger om te investeren in producten van betere kwaliteit die langer meegaan. Je bespaart namelijk op de lange termijn geld door minder vaak nieuwe producten te moeten kopen.

4. Wees niet bang om te onderhandelen

Onderhandelen over de prijs van producten of diensten kan je bovendien verrassend veel geld besparen. Zuinige mensen zijn niet bang om te vragen of er korting mogelijk is en weten precies hoe ze moeten onderhandelen.

5. Maak gebruik van gratis activiteiten

Verder is er zoveel te doen in de wereld en veel ervan is gratis. Ga bijvoorbeeld naar parken, het strand, festivals en andere openbare evenementen om geld te besparen en toch volop te genieten.

6. Bespaar op dagelijkse uitgaven

Je zou verbaasd zijn hoeveel geld je kunt besparen door op dagelijkse uitgaven te besparen. Probeer ten eerste minder vaak uit eten te gaan, ten tweede energie-efficiënte apparaten te gebruiken en ten derde minder lang te douchen. En zo zijn er nog meer mogelijkheden om te besparen.

7. Onderhoud je bezittingen

Het goed onderhouden van jouw bezittingen is belangrijk voor hun levensduur en kan je veel geld besparen. Zo repareren zuinige mensen op tijd kleine problemen en vervangen ze pas producten als het echt nodig is. Ze doen immers nooit impulsief nieuwe aankopen.

8. Spaar geld

Ten slotte is het belangrijk om een noodfonds aan te leggen voor onverwachte uitgaven of onverwachte situaties. Zo weten zuinige mensen dat het opbouwen van een spaarpot belangrijk is. Ze storten regelmatig geld op hun spaarrekening.

Kortom, deze acht gewoontes van zuinige mensen kun jij overnemen. Probeer ze eens uit en ervaar hoe het is om verstandiger om te gaan met je geld. En onthoud: zuinig zijn is geen straf, het is een keuze.

De financiële detox

Of je nu geen idee hebt waar je geld elke maand naartoe vliegt, met een grote boog om je administratiemap heen loopt of als je gewoon even wilt weten of je goed bezig bent op financieel gebied: dit is hét boek voor jou! Krijg antwoord op al je financiële vragen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 6 praktische tips om van je shopverslaving af te komen

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Joëlla Opraus, Nathalie van Wingerden