Ontwerp Zonder Titel 2021 06 02t120516.293

Zweet je snel en veel? Dít zou de reden kunnen zijn

Dat je tijdens een zware work-out hevig transpireert is niet gek. Merk je dat je gedurende de dag ook meer zweet dan anderen? Dit kan de oorzaak zijn.

Zweet

Laten we vooropstellen dat het heel normaal is om te zweten. Door te zweten reguleert je lichaam de temperatuur. Als het buiten erg warm is, zul je meer zweten dan tijdens een koude winterdag. Het wordt alleen vervelend als je dagelijks grote zweetplekken in je kleding hebt en er schaamte bij komt kijken. Wel is het belangrijk om te onthouden dat niet ieder lichaam evenveel transpireert. Iemand die regelmatig sport of in een warme omgeving leeft, zal over het algemeen meer zweten dan iemand die dit niet doet.

Lees ook: Last van zweetvlekken? Met deze tips voorkom je ze

Uitzonderingen

Het is belangrijk om de signalen van je lichaam goed in kaart te brengen. Heb je het gevoel dat je meer zweet dan dat je normaal gesproken in jouw situatie zou verwachten? Dan kan er inderdaad wel eens meer aan de hand zijn. Zo bestaat er de aandoening hyperhidrosis. Hierbij transpireren mensen overmatig veel. Zo’n 0,5 % van de bevolking heeft hier last van. Vaak is deze aandoening erfelijk bepaald en kan door mensen als zeer vervelend worden ervaren. Soms kan er ook een bepaalde ziekte deze aandoening veroorzaken. Laat je dus altijd lichamelijk onderzoeken als je twijfelt aan jouw eigen situatie.

Lees ook: 5 tips om zweetvoeten te voorkomen

Foto: GettyImages
Bron: Womenshealthmag.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.