Vrouw (4)

Last van zweetvlekken? Met deze tips voorkom je ze

Zweetvlekken zijn niets om je voor te schamen, maar het kan wel vervelend zijn. Vooral met hoge temperaturen ontkom je er bijna niet aan. Tóch kun je er iets aan doen.

Hoewel zweetvlekken heel normaal zijn, hebben veel mensen ze liever niet. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ze te voorkomen (of verminderen).

1. Kies de juiste deodorant

Bij het voorkomen van zweetvlekken denk je misschien als eerste aan deodorant. Toch verminderen de meeste producten alleen de zweetgeur. Je kunt daarom het beste kiezen voor een antiperspirant. Deze blokkeert de uitgangen van de zweetklieren en verlaagt dus de zweetproductie. Als je last hebt van geïrriteerde oksels kun je het beste een crème of roller variant gebruiken.

2. Let op je kleding

Wil je dat zweetvlekken niet opvallen? Kies dan voor donkere kleding. Laat synthetische stoffen links liggen, want deze laten zweetvlekken sneller door. Kies liever voor een luchtige stof, zoals katoen.

Lees ook: Last van zweetvoeten? Met deze tips kom je er vanaf

3. Scheren

Of je je oksels scheert, is natuurlijk helemaal aan jou. Maar het scheren helpt wel bij het verminderen van zweetvlekken. Het zweet blijft zo minder lang ‘plakken’.

4. Gebruik okselpads

Deze ovaalvormige schijfjes plak je onder je oksels. Het voelt misschien een beetje vreemd, maar het helpt wel. Er bestaan zelfs herbruikbare pads die je gewoon kunt wassen.

Lees ook: Handig: zo krijg je gele zweetvlekken uit witte shirts

Bron: HLN.be Foto: Getty Images

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.