Ontwerp Zonder Titel 2021 06 08t182442.508

Zóveel gewicht kun je in één maand verliezen (op een gezonde manier)

Er bestaan talloze ongezonde crash diëten waarbij je snel veel kilo’s verliest. Dit is hoeveel je per maand kunt afvallen door een gezonde leefstijl.

Gezond

De zomer is bijna officieel van start. Misschien is dit voor jou de periode om even wat beter op je voeding te letten en wat meer te bewegen. Soms willen mensen snel veel gewicht kwijt en kiezen daarom voor een crash dieet. Je voedselinname wordt dan drastisch beperkt en je zult inderdaad gewicht verliezen. Alleen is zo’n dieet heel moeilijk vol te houden en zodra je weer normaal gaat eten, zitten de extra kilo’s er ook zo weer aan. Erg ongezond voor je lichaam en zonde van jouw energie en tijd. Beter is het om je voedingspatroon wat aan te passen en net wat meer te bewegen.

Lees ook: Slim, simpel en snel: 8 (dieet)geheimen voor een gezond leven

Realistisch

Simpel gezegd val je af als je meer calorieën verbruikt dan dat je binnenkrijgt. Dit betekent dus dat je meer zult moeten bewegen. Denk aan een dagelijkse wandeling of het volgen van een extra groepsles bij je favoriete sportschool. Probeer een manier van bewegen te zoeken die jij leuk vindt en ook vol zult houden. Daarnaast kun je op je voeding letten om het proces van afvallen gemakkelijker te maken. Er bestaan diëten waarbij je zo’n 10 kilo per maand zou kunnen afvallen. Vaak zijn zulke diëten ongezond en dwing je je lichaam om dingen te doen die het eigenlijk niet wilt. Bij een gezonde leefstijl zul je zo’n 3,5 tot 4,5 kilo per maand verliezen. Zorg ervoor dat je nooit minder dan 1200 calorieën op een dag binnenkrijgt.

Lees ook: Redacteur Marieke test het sirtfood-dieet van Adele

Foto: GettyImages
Bron: Shape.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen