Ontwerp Zonder Titel 2023 01 08t144254.157

Bewezen: het plannen van je (zomer)vakantie verbetert je gezondheid

Heb jij je zomervakantie al gepland? Wij vertellen je waarom alleen al het plannen van een vakantie, je mentale gezondheid verbetert.

Plannen van een vakantie

Nu de feestdagen achter de rug zijn, voel je je misschien wat vermoeid en somber. Je hebt niet direct iets om naar uit te kijken en de lente laat nog even op zich wachten. Toch zou je je stemming kunnen verbeteren door wel al bezig te zijn met een zomervakantie. Dit hoeft niet per se een verre reis of een luxe vakantie te zijn. Een paar dagen naar zee kan ook al een geweldig tripje zijn om naar uit te kijken en je op te verheugen. Een onderzoek uit 2013 toonde namelijk aan dat alleen al het plannen van een vakantie, je stemming verbetert. We leggen je natuurlijk uit hoe dit precies zit.

Lees ook: Je dag starten met een gezond ontbijt? Kies dan déze ingrediënten

Psychologisch effect

Uit het onderzoek van 2013 bleek dat bij mensen die een vakantie planden, de energie, aandacht, focus én empathie toenam. Daarnaast zou het ook je creativiteit kunnen verhogen. Vaak blijkt het plannen en organiseren van een reis, bijna net zo veel plezier op te leveren als de reis zelf. Uit een onderzoek van 2002 blijkt zelfs dat mensen zich het gelukkigst voelen op het moment dat zij hun vakantie geboekt hebben. Daarbij gaat het vooral om het verheugen op de reis en de herinneringen die je met andere mensen zal gaan maken. Nog geen zomervakantie gepland? Ga dan zeker eens kijken wat er eventueel mogelijk is.

Lees ook: Dít zijn de gezondheidsvoordelen van honing

Foto: GettyImages
Bron: nationalgeographic.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.