Ontwerp Zonder Titel 2021 01 11t163850.031

Zo (on)gezond is het om met sokken aan te slapen

De één vindt het heerlijk, de ander vindt het onhygiënisch. Is het nou wel of geen goed idee om met sokken aan te slapen?

Voordelen

1. Verbeterde circulatie
Slapen met je sokken aan zorgt ervoor dat er meer bloed naar je voeten stroomt. Hierdoor kunnen je longen, spieren en hart efficiënter werken.

2. Temperatuur
Een ander voordeel van het dragen van sokken in bed, is dat de bloedvaten uitzetten. Hierdoor komt er warmte vrij door de huid en zal je lichaamstemperatuur dalen. Je brein krijgt dan als het ware een seintje dat het tijd is om te gaan slapen.

Lees ook: Een orgasme tijdens je slaap: wat is het en wanneer krijg je die?

3. Ziekte van Raynaud
De ziekte van Raynaud is een vaataandoening waarbij de bloedtoevoer naar vingers of tenen stopt. Dit zorgt voor gekleurde en gevoelloze vingers of tenen. Door het dragen van sokken, kunnen de symptomen verminderen.

4. Opvliegers voorkomen
Vooral vrouwen in de menopauze kunnen last krijgen van vervelende opvliegers. Door sokken te dragen, zullen de bloedvaten uitzetten en zal de warmte uit het lichaam ontsnappen. Zo koelt het lichaam af en zul je gemakkelijker in slaap vallen.

Nadelen

1. Verminderde circulatie
Als sokken te strak zitten, kan de bloedcirculatie verminderen. Probeer daarom altijd iets grotere sokken in bed te dragen dan dat je normaal gesproken doet.

2. Onhygiënisch
Als sokken te strak zitten of zelfs vies zijn, dan kunnen je voeten niet goed ademen. De kans op een infectie neemt zo toe. Kies een luchtige stof zoals katoen of kasjmier om de kans op infecties te verkleinen.

3. Oververhitting
Als je voeten te weinig kunnen ademen gedurende de nacht, dan kan je lichaam oververhit raken.

Draag jij sokken in bed?

Lees ook: 5 signalen dat je een slaaptekort hebt

Foto: GettyImages
Bron: Dreams.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen