Ontwerp Zonder Titel 2021 01 05t122356.918

Een orgasme tijdens je slaap: wat is het en wanneer krijg je die?

Een orgasme tijdens je slaap? Dat is heel normaal. Wij leggen je uit hoe dit ontstaat en wat de positieve effecten van zo’n orgasme zijn.

Natte droom

Een natte droom wordt vaak geassocieerd met de mannelijke puberteit. Zo’n orgasme zou het gevolg zijn van een toename van het testosteron hormoon. Toch kunnen ook (oudere) vrouwen zo’n orgasme ervaren. Vooral vanaf de leeftijd van twintig jaar komen orgasmes tijdens de slaap vaker voor. Vaak zijn deze orgasmes het gevolg van een seksuele droom of een periode van stress en/of opwinding.

Lees ook: Opmerkelijk: waarom buikspieroefeningen tot een orgasme kunnen leiden

Externe stimulatie

Voor een orgasme tijdens je slaap is externe stimulatie niet nodig. Zo’n orgasme kan dus spontaan ontstaan. Het begint vaak bij een seksuele droom waardoor er meer bloedtoevoer naar je genitaliën ontstaat. Ook is je lichaam compleet ontspannen doordat je slaapt en deze combinatie van factoren leidt dus tot een slaap-orgasme.

Lees ook: 5x zó vergroot je de kans op een meervoudig orgasme

Voordelen

Het krijgen van een orgasme tijdens je slaap, is dus helemaal niet vreemd en heeft zelfs positieve gevolgen voor je lichaam. Zo zal er meer bloed door je lichaam stromen, zul je er gezond uitzien en zal je een euforisch gevoel ervaren. Wil je de kans op een slaap-orgasme vergroten? Slaap dan op je buik en probeer op een positieve manier over seks te denken.

Lees ook: 6 tips om sneller tot een orgasme te komen (samen met je partner)

Foto: GettyImages
Bron: flo.health, HelloGiggles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen