Ontwerp Zonder Titel 2023 01 28t152921.679

Handig: zó zorg je goed voor je winterschoenen, zodat ze langer meegaan

Het zou natuurlijk fijn zijn als je winterschoenen van dit jaar, nog minstens één seizoen meekunnen. Probeer daarom déze tips.

Koude temperaturen

Nu de temperatuur rond het vriespunt ligt, trek je het liefst je favoriete winterschoenen aan. Winterlaarzen moeten vooral warm en comfortabel zijn. Als je een perfect paar hebt kunnen bemachtigen, is het belangrijk om deze goed te verzorgen, zodat ze nog minstens één seizoen meekunnen. Warme winterlaarzen zijn vaak niet per definitie sexy of stijlvol, maar hebben vooral als doel om jouw voeten warm te houden als je de kou trotseert. Bij koud weer, ligt een plas water altijd op een onverwachte plek. Om natte schoenen te voorkomen, is een waterafstotende spray zeker een must.

Lees ook: Dit is de populairste haarkleur voor brunettes deze winter

Vorm behouden

Door het koude, natte weer kunnen schoenen ook van vorm veranderen. Door kwalitatief goede inleggers/zooltjes, kun je voorkomen dat je schoenen gaan uittrekken of inzakken als ze nat worden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het altijd een goed idee om het weerbericht te checken voordat je naar buiten gaat. Soms moet je gewoon naar buiten, maar af en toe is het mogelijk om iets later van huis te vertrekken en kun je die fikse regenbui ontlopen. Nog een belangrijke tip: berg je winterschoenen op een juiste manier op en gooi ze dus niet zomaar in een kast zodra het winterseizoen voorbij is. Berg ze op in een aparte doos, waardoor je ze tegen stof en vuil beschermt.

Lees ook: 10x te gekke wintersjaals die je nu met flinke korting kan kopen

Foto: GettyImages
Bron: TheEverygirl.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.