Ontwerp Zonder Titel (40)

Kun je je gezicht beter met koud of warm water reinigen?

Als jij je gezicht wast, doe je dit dan met koud of warm water? Niets is fout natuurlijk, maar we bespreken welke temperatuur vaak de voorkeur krijgt.

Koud vs warm water

Je reinigt waarschijnlijk in de ochtend en avond je gezicht. De ene persoon vindt het fijn om dit met (ijs)koud water te doen, terwijl de andere persoon liever voor warm water kiest. Niets is fout natuurlijk, maar volgens sommige dermatologen zou lauwwarm water een goede keuze zijn. Precies ertussenin dus. Wel zou koud water voor een acnegevoelige huid kunnen werken. Een kwestie van uitproberen dus. Over het algemeen wordt warm water niet geadviseerd voor het reinigen van je gezicht.

Lees ook: Zó helpt water drinken als op de lijn let

Beter geen warm water

Warm water wordt dus vaak niet geadviseerd voor het reinigen van je gezicht. Warm water zou bijvoorbeeld eczeem of rosacea kunnen verergeren. Dit hoeft niet bij iedereen zo te zijn, maar het kan wel. Daarnaast zorgt warm water er mogelijk voor dat de natuurlijke oliën die je huid gehydrateerd houden, worden verwijderd. Je huid kan dus een stuk droger worden door het gebruik van warm water. Over het algemeen zou lauwwarm water voor je huid dus een goede keuze zijn, maar zo nu en dan reinigen met koud water kan ook voordelen opleveren. Vooral dus bij een acnegevoelige huid.

Tip van Vriendin

Deze Carmen gezichtssauna zorgt ervoor dat je een schone, gereinigde huid krijgt! Wanneer je je gezicht stoomt gaan je poriën open, waardoor het vuil de poriën zal verlaten. Doordat het vuil uit je poriën is, zullen mee-eters en puistjes minder snel voorkomen en zelfs verdwijnen. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Waarom het belangrijk is om ’s ochtends je gezicht te reinigen

Foto: GettyImages
Bron: Byrdie.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.