Ontwerp Zonder Titel 2021 02 24t171834.150

Wanneer zeg je voor het eerst ‘ik hou van je’? Dít zeggen de experts

Je voelt dat je van de ander houdt. Maar wanneer is het juiste moment om dit te zeggen? Is het niet te snel? Dit zeggen de experts.

Betekenis

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat de uitspraak voor jou betekent. Sommige mensen zeggen heel snel van iemand te houden, terwijl anderen er langer mee wachten. Vaak heeft dit ook te maken met wat ‘houden van’ voor iemand betekent. Uit onderzoek blijkt dat 62% van de mensen vindt dat je gewoon moet zeggen als je van iemand houdt. 22% vindt dat je een aantal maanden moet wachten met de uitspraak ‘ik hou van je’. Een kleine 3% vindt dat je minstens een jaar moet wachten.

Ken het verschil

Soms voel je je fysiek en/of mentaal heel erg aangetrokken tot een bepaald persoon. Dit gevoel lijkt heel erg op houden van, maar is niet hetzelfde. In dit geval spreken we meer over (hevige) verliefdheid. Houden van heeft meer te maken met de andere persoon écht kennen en waarderen. Je accepteert zowel zijn/haar sterke als zwakke punten.

Lees ook: Marco Borsato deelt verliefde foto’s met Leontine: ‘Nog altijd mijn Valentijn’

Kun je te snel zijn?

De eerste keer  ‘ik hou van je’ zeggen, maakt je kwetsbaar en je wilt natuurlijk niet dat de ander raar opkijkt. Experts zijn van mening dat het meer gaat om de kwaliteit dan de kwantiteit van de tijd die jullie samen doorbrengen. Sommige koppels kunnen in korte tijd namelijk (onbedoeld) erg naar elkaar toegroeien. Door traumatische gebeurtenissen kunnen jij en je partner bijvoorbeeld snel heel close worden. Er worden dan hormonen aangemaakt die mensen normaal gesproken in een lange relatie zouden willen.

Lees ook: De wetenschap zegt: óók honden kunnen verliefd worden (en dat zit zo)

Foto: GettyImages
Bron: MindBodygreen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen