wandelen

Waarom wandelen in het bos zo goed is voor je gezondheid

Een wandeling in het bos werkt vaak ontspannend en brengt je hoofd tot rust. Dít is waarom wandelen in het bos zo goed is voor je gezondheid.

Wandelen

Iedereen is het er inmiddels over eens dat wandelen erg goed is voor zowel lichaam als geest. Nu lijkt de omgeving waar je wandelt ook nog eens een groot verschil te maken. Misschien is het je wel eens opgevallen hoe ontspannen je raakt als je in het bos loopt? Dit blijkt dus echt te kloppen. Wetenschappers hebben namelijk onderzoek gedaan naar de effecten van een wandeling in het bos en deze zijn geweldig.

Lees ook: Opgezwollen handen tijdens het wandelen of hardlopen? Dít is de oorzaak

Bos

Door een wandeling in het bos verminderen gevoelens van stress en angst. Door regelmatig in het bos te zijn, leert je brein om op een heel andere manier met stress om te gaan. Je breinstructuur verandert, waardoor het beter bestand is tegen spanning en negatieve emoties. Dit is nog niet alles. Zo zorgt een wandeling in het bos ook voor ijzersterk immuunsysteem en zal je hart beter functioneren. Tot slot zorgt een bosrijke omgeving er ook voor dat mensen vriendelijker zijn. De kalmte van de bomen zorgt voor betere communicatie.

Lees ook: Dít is waarom hardlopen in de kou zo goed voor je is

Foto: GettyImages
Bron: Sharpbrains.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen