Ontwerp Zonder Titel 2020 03 27t102116.022

Waarom we meer snacken tijdens het thuiszitten

Heb jij gemerkt dat je sinds je veel thuiszit meer bent gaan snacken? Je bent niet de enige. 67% van onze lezeressen gaf aan vaker naar de snoeppot te grijpen nu ze aan huis gekluisterd zijn.

En dat heeft een reden.

Ongezonde tussendoortjes

Vooral mensen die thuiswerken zijn geneigd om sneller voor ongezonde tussendoortjes te kiezen. Deze zijn nou eenmaal sneller en makkelijker gepakt dan een gezonde maaltijdsalade.

Af en toe snacken, kan geen kwaad. Het helpt om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat een positief effect heeft op je concentratievermogen. Iets wat jouw lichaam onbewust ook weet, want bij een verminderde concentratie ga je vaak iets eten. Zolang het maar niet de spuigaten uitloopt.

Andere routine

Een andere reden dat je vaker snoept nu je thuiszit, heeft te maken met het feit dat je je normale routine verliest. Je staat misschien later op, hoeft de deur niet uit om naar je werk te gaan en loopt vaker rond in je pyjama. Al deze veranderingen hebben tot gevolg dat je lichaam zich moet aanpassen, waardoor je sneller moe wordt als je thuis werkt. En wie vermoeid raakt, zal de hormonen leptine en gherline aanmaken: stofjes die ervoor zorgen dat je honger krijgt. Het gevolg? Meer snack-drang tijdens het thuis zitten.

Verveling

Tot slot hebben veel mensen last van verveling nu ze in quarantaine zitten. Je hebt minder afleiding en geen gezellige praatjes met collega’s tussendoor. Hierdoor kan je (on)bewust de neiging hebben om meer te gaan snacken.

Bron: Margriet