pasta

Waarom een warme lunch eigenlijk beter is dan warm avondeten

Grote kans dat jij tijdens de lunch altijd een koude maaltijd kiest. Toch kun je dit eigenlijk beter niet doen.

Tussen de middag warm eten, brengt namelijk een hele hoop voordelen met zich mee.

Voedzaam

In warme, verse maaltijden zitten over het algemeen een stuk minder suikers dan in een boterham met beleg. Ook zijn ze vaak voedzamer, omdat ze meer groenten, vlees, vis of granen bevatten. Hierdoor raak je meer verzadigd, waardoor je minder snel weer honger krijgt.

Goed voor de spijsvertering

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat je beter ’s middags dan ’s avonds een warme maaltijd kunt eten. Dit is namelijk een stuk beter voor je spijsvertering.
Na een licht en voedzaam ontbijt komt je spijsvertering op gang. Deze draait rond de middag op volle toeren. Dit is dan ook het ideale moment om je warme maaltijd te nuttigen. Je lijf kan het op dit moment beter verwerken, waardoor je je na de maaltijd minder vol voelt.

Bewuster eten

Nog een voordeel van een warme lunch is dat je er langer de tijd voor neemt. Hierdoor eet je bewuster en niet te snel.

Avondeten

En hoe zit het dan met het avondeten? Warm lunchen hoeft niet te betekenen dat je ’s avonds koud moet eten. Kies in ieder geval voor een voedzame maaltijd. Deze hoeft niet zo groot te zijn als je middagmaal.

Nadelen

Hoewel een warme lunch allerlei voordelen oplevert, neemt het ook een aantal nadelen met zich mee. Zo ben je er vaak meer tijd aan kwijt en zijn de grotere maaltijden lastiger om naar je werk mee te nemen. Ook kun je last krijgen van een zogenoemde ‘afterlunchdip’, waardoor je je na het eten wat vermoeider kunt voelen. Het is hierom goed om eerst nog even iets te drinken of een kleine wandeling te maken voor je weer aan het werk gaat.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images