Ontwerp Zonder Titel 2021 02 02t170304.920

Waarom schreeuwen of kreunen we eigenlijk tijdens seks?

De één doet het wel, de ander niet: schreeuwen of kreunen tijdens de seks. Is dit normaal? En, waarom doen we dit eigenlijk? Wij leggen het uit.

Hoe meer geluid, hoe beter?

Door bepaalde films en/of series, lijkt het bijna normaal om te schreeuwen en/of te kreunen tijdens de seks. Daarbij lijken vooral vrouwen vaak druk te voelen om geluid te maken tijdens de seks. Van mannen wordt verwacht dat ze zich meer inhouden. Zonde, want juist door geluid te maken kan er meer seksueel plezier worden ervaren. Er zijn in totaal drie redenen waarom mensen geluid maken tijdens de seks:

Lees ook: Waarom regelmatig sporten tot een beter seksleven leidt

Denken dat het zo hoort

Sommige vrouwen denken dus dat het hoort om geluid te maken tijdens seks. Misschien heb je dit gezien in een serie of in een pornofilm? Om aan deze verwachting te voldoen, maak je geluid tijdens seks.

Het ego van je partner

Natuurlijk wil je je partner laten voelen (horen), dat hij/zij goed bezig is. Door te kreunen of schreeuwen, hoop je dat de boodschap overkomt. Zo blijkt uit onderzoek dat 92% van de vrouwen geluid maakt tijdens de seks, om zo haar partner te laten weten dat ze het fijn vindt.

Seksuele spanning

Sommige vrouwen kreunen of schreeuwen tijdens seks, om extra seksuele spanning op te wekken. Op deze manier kan geluid maken tijdens de seks, stimulerend werken. Zo’n 60% van de vrouwen en 52% van de mannen doet dit.

Of je nu wel of geen geluid maakt tijdens seks: probeer de controle los te laten. De mate van plezier wordt namelijk niet afgelezen door de hoeveelheid geluid die je produceert.

Lees ook: Bewezen: regelmatig seks hebben, houdt je jong én slim

Foto: GettyImages
Bron: OhMyMag