yoghurt ontbijt

Waarom je dat laagje water op de yoghurt beter niet weggooit

Wanneer je je yoghurt of kwark geopend in de koelkast hebt staan, zul je zien dat er een laagje vocht op komt. De meeste mensen gooien dit direct weg, maar dit is hartstikke zonde.

Er zitten namelijk heel wat voedingsstoffen in.

Laagje vocht

Het laagje vocht dat ontstaat is ‘wei’, een restproduct dat ontstaat na het stollen van de melk. Het bestaat uit water, maar ook uit andere stoffen zoals eiwitten, lactose en calcium. Deze stoffen zijn niet alleen goed voor je immuunsysteem, maar ook voor je spijsvertering.

Het laagje ziet er dan misschien wel niet zo smakelijk uit, het is wel heel erg gezond voor je. Beter is het dus om deze voortaan niet meer weg te gooien, maar altijd door je yoghurt of kwark heen te roeren. Je zult zelfs zien dat het romiger wordt.

Bron: JFK
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen