Ontwerp Zonder Titel (73)

4x waarom tijd doorbrengen met je vriendinnen zo goed voor je is

Zie jij je vriendinnen ook zo graag? Wij vertellen je 4 redenen waarom het goed is om tijd met je vriendinnen door te brengen.

1. Stressvermindering

Iedereen heeft wel eens stress. Soms zijn er langere periodes waarin je je onrustig voelt. Afspreken met vriendinnen vermindert stress, omdat je dan onder andere je problemen bespreekbaar maakt. Je vriendin biedt een luisterend oor en zo bouwt spanning zich niet te zeer op.

2. Zelfvertrouwen

Een vriendin zal je een groot compliment geven als je een bepaald doel hebt behaald of zal je zelfvertrouwen een oppepper geven als je je onzeker voelt. Zij weet namelijk precies wat jij allemaal in je mars hebt en dit geeft een goed gevoel.

Lees ook: Dít is de invloed van stress op je menstruatieklachten

3. Emotionele steun

Als je een moeilijke periode doormaakt, zal een vriendin je hier doorheen proberen te slepen. Je durft je kwetsbaar op te stellen, je problemen te delen en je kunt rekenen op emotionele steun. Sociale connecties zorgen voor emotionele support en dit is goed voor je mentale gezondheid. Dit is waarom een sociaal netwerk onmisbaar is in je leven.

4. Beste versie

Vriendinnen weten precies welke talenten jij bezit en wat je allemaal in je mars hebt. Ze zijn dol op je en weten waar jij toe in staat bent en zullen je daarom ook motiveren om al je doelen te behalen. Mede door deze onvoorwaardelijke steun ben jij instaat om de beste versie van jezelf te laten zien.

Tip van de redactie

Hechte vriendschappen beïnvloeden wie we zijn, de keuzes die we maken en hoe we ons voelen. Toch krijgen deze relaties te weinig aandacht en wordt er nauwelijks gesproken over hoe we ze gezond houden. In Ware vriendschap word je uitgenodigd je liefste vriendschappen te vieren juist omdát ze complex zijn, en waar nodig ervoor te vechten – zoals je dat ook voor de liefde zou doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Van stress en pijn afkomen met Shakti Massage: het kan écht!

Foto: GettyImages
Bron: Pinkvilla.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.