vriendin

5 tekenen dat jij en je vriendin uit elkaar groeien

Het is absoluut niet leuk als een vriendschap eindigt. Déze vijf tekenen wijzen erop dat jij en een vriendin uit elkaar groeien.

1. Je hebt niet de neiging om contact te zoeken

Het kan zijn dat je gevoel over de vriendschap en het zoeken van contact is veranderd. In plaats van enthousiasme, merk je nu dat je het uitstelt om contact te zoeken of een bepaalde spanning voelt. Je denkt dat je wel contact moet zoeken, maar je onderbuikgevoel zegt iets anders. Probeer toch af te spreken met die vriendin en kijk hoe je je tijdens jullie afspraak voelt. Als dit gevoel niet verandert, dan is het misschien tijd om de vriendschap (tijdelijk) te beëindigen.

2. Jullie zijn het niet eens over wat jullie gaan doen

Deze situatie heb je vast wel eens meegemaakt. Terwijl jij het liefst met je vriendin op de bank een filmmarathon houdt, wil zij liever tot laat in de nacht de leukste kroegjes en discotheken ontdekken. Waarschijnlijk hadden jullie eerst wel dezelfde interesses, maar is er dus nu iets veranderd. Eventueel kunnen jullie zoeken naar een activiteit die jullie allebei leuk vinden om te doen, om zo toch de vriendschap in stand te houden.

3. Gesprekken lijken geforceerd

Sommige vriendschappen zijn gebaseerd op gedeelde herinneringen. Misschien zijn jullie in dezelfde buurt opgegroeid en waren jullie elkaars beste vriendinnen tijdens de middelbare school periode. Als de meeste gesprekken alleen nog maar daarover gaan en jullie niet de behoefte voelen om over jullie huidige leven te vertellen, dan lijken de gesprekken wat geforceerd. Het gesprek zal snel stilvallen en hierdoor voel je je mogelijk wat ongemakkelijk.

Lees ook: Uit welk land komt de lekkerste wijn?

4. Je bent vermoeid na jullie afspraak

Vermoeidheid na jullie afspraak is een ander teken dat erop wijst dat de vriendschap niet zo is zoals het zou moeten. Een vriendschap geeft over het algemeen juist energie. Misschien heb je het gevoel dat je veel energie hebt moeten steken in de gesprekken en weinig terugkreeg van de ander. Het kan ook zijn dat je je opgelucht voelt als je thuis bent.

5. Geen contact voelt goed

Misschien dat jij en je vriendin onbewust al een tijd geen contact meer hebben. Stiekem voelt dit best wel goed en je mist haar niet echt. Het kan best zo zijn dat jullie over een tijdje de draad weer oppakken, maar het kan ook zijn dat het goed is zo. Jullie gaan los van elkaar verder en de vriendschap is steeds meer verwaterd.

Lees ook: Waarom tuinieren zo goed is voor je gezondheid

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.