Ontwerp Zonder Titel 2024 04 19t103418.179

Waarom het zo fijn is om vrienden op je werk te hebben

Heb je een nieuwe baan en zou je graag vrienden maken op je werk? In dit artikel delen we een aantal handige tips die het je makkelijker maken.

Voordelen van vriendschap op de werkvloer

Het hoeft natuurlijk niet, maar vriendschappen op je werkplek kunnen een aantal voordelen opleveren. Zo is het fijn om iemand op je werk te hebben die weet wat er speelt in je leven en die je werkochtenden net iets gezelliger laat beginnen. Natuurlijk bestaat er een kans dat werk en privé een beetje door elkaar zullen gaan lopen, maar tegelijkertijd maken jullie dezelfde dingen mee en dit betekent: oneindig veel inside jokes. Een vriendschap ontstaat niet zomaar en kost tijd. De eerste stap is small talk. Een open en vriendelijke houding zorgen voor een goede eerste stap in het contact.

Lees ook: 8x zij verbraken de vriendschap: ‘Ze hield me aan het lijntje’

Diepgaande gesprekken

Je hoeft niet meteen je diepste geheimen te delen, maar voor een vriendschappelijke relatie is het wel belangrijk dat je meer met elkaar deelt. Vaak gebeurt dit vanzelf, maar als dit niet zo is zou je kunnen proberen iets persoonlijks te delen en kijken hoe de ander erop reageert. Misschien wilt hij of zij je graag helpen of deelt zelf ook een persoonlijk verhaal. Op deze manier wordt jullie relatie steeds hechter. Als je veel thuis werkt, zou je vaker naar kantoor kunnen gaan en actief deelnemen aan werkgroepen. Onthoud wel dat je echt niet met iedereen bevriend hoeft te zijn en leg jezelf deze druk dan ook niet op. Het is nou eenmaal zo dat het contact met sommigen wat meer oppervlakkig blijft en dat is helemaal oké. Sociale connecties zijn gezond, maar deze kunnen ook buiten je werk om zijn.

Vriendin’s favoriet

Hechte vriendschappen beïnvloeden wie we zijn, de keuzes die we maken en hoe we ons voelen. Toch krijgen deze relaties te weinig aandacht en wordt er nauwelijks gesproken over hoe we ze gezond houden. In Ware vriendschap word je uitgenodigd je liefste vriendschappen te vieren juist omdát ze complex zijn, en waar nodig ervoor te vechten – zoals je dat ook voor de liefde zou doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Elles: ‘Onze vechtscheiding veranderde in een vriendschap’

Foto: GettyImages
Bron: Verywellmind.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.