Bijzonder: vogelspotten maakt gelukkiger dan een loonsverhoging

Bijzonder: vogelspotten maakt gelukkiger dan een loonsverhoging

Vogelspotten heeft misschien een beetje een stoffig imago, maar wist je dat het eigenlijk heel gezond is? Uit onderzoek blijkt namelijk dat het je zelfs gelukkiger maakt dan een loonsverhoging. 

Pak die verrekijker er dus maar bij en duik de natuur in!

Vogelspotten maakt gelukkig

Onderzoekers van onder andere de Universiteit van Kiel ontdekten dat het spotten van ten minste veertien verschillende vogelsoorten in je omgeving, je al gelukkig kunnen maken. Volgens de onderzoekers zou je er zelfs gelukkiger van worden dan van een loonsverhoging. Het blijkt dat de gelukkigste Europeanen in een omgeving wonen met veel verschillende soorten vogels. Geld maakt niet gelukkig, maar de natuur wel!

Lees ook: 5 redenen om elke dag 30 minuten te wandelen

Vogelspotten vermindert psychologische stress

Een van de redenen waarom je gelukkig wordt van een omgeving met veel vogels, is dat het horen van vogelgeluiden goed is voor je hersenen. Door naar buiten te gaan en deze geluiden in je op te nemen, vermindert dit psychologische stress en aandachtsmoeheid. Wie had dat gedacht? 

Fysieke voordelen

Tijdens het vogelspotten train je je hersenen doordat je vogels leert kennen en nieuwe geluiden onthoudt. Ook helpt het om minder te piekeren, doordat je even met iets anders bezig bent. Naast psychische voordelen, heeft vogelspotten ook fysieke voordelen. Je bent namelijk (voornamelijk) lopend op pad en neemt vitamine D op. Super gezond dus!

Tip van de redactie

Last van burn-out klachten? Dan kan het boek Ik dacht dat ik wist wat burn-out was… tot ik er een kreeg van Marijn Sillis je enorm verder helpen. Van een burn-out herstellen is veel meer dan rusten, relaxen en loslaten. Dankzij het boek krijg je de kracht om uit jouw burn-out te komen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Libelle, de iDiv & de University of Kiel
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.