zo slecht zijn slippers voor je voeten

Zó maak je je voeten snel helemaal klaar voor de zomer

Zijn jouw voeten al helemaal klaar voor de zomer? Met déze tips is succes gegarandeerd, dus lees snel verder.

Hydrateren

Voordat je je nagels in de lak zet, is het belangrijk om eerst je voeten goed te verzorgen. Dit doe je door ze een aantal dagen achter elkaar in te smeren met een goede hydraterende voetencrème. Het handigste is om je voeten van te voren een tijdje in een bak warm water te laten weken. Als je de mogelijkheid hebt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een ontspannend bad. Nu zijn je voeten lekker zacht. Als je voeten droog zijn, smeer je ze in met de hydraterende crème en dit doe je zo’n vijf dagen achter elkaar. Langer kan natuurlijk altijd.

Lees ook: Deze kleur nagellak past het beste bij je sterrenbeeld

Lakken

Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het knippen van de teennagels. Deze knip je namelijk recht af en hierbij laat je de hoekjes vrij liggen van huid om ingegroeide teennagels te voorkomen. Er moet ook altijd nog een dun wit van de nagels randje zichtbaar zijn, dus knip je teennagels niet te kort. Vergeet ook niet om voor je voeten een andere nagelknipper te gebruiken, aangezien je niet wil dat bepaalde bacteriën of infecties zich verspreiden. De laatste stap is het lakken van je teennagels. Gebruik je een UV-lamp? Vergeet dan niet om de omringende huid in te smeren met een SPF. Zit er nog een laagje oude gellak op je nagels? Laat je nagels dan goed weken in water, alvorens je deze verwijderd. Het wordt aangeraden om een pauze in te lassen tussen het verwijderen van de oude lak en het aanbrengen van de nieuwe.

Tip van de redactie

Salonkwaliteit gellak, maar dan voor thuis! De Sera heeft een prachtige gel nagellak set samengesteld, bestaande uit zes ‘Roze’ kleuren. Hiermee heb je een uitgebreide gellak set waarmee je je nagels wekenlang laat shinen! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Zó verwijder je eelt makkelijk en snel voor zijdezachte voeten

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.