Vet haar na het wassen? Dat kun je voorkomen met de sandwichmethode

Vet haar na het wassen? Dat kun je voorkomen met de sandwichmethode

Vooral mensen met dun en sluik haar zullen het herkennen: zelfs na het wassen wordt je haar na een paar uur weer vettig en valt er geen volume in te brengen. Wordt jouw haar direct na het wassen vet? Dan kan de sandwichmethode een uitkomst bieden. 

De meest bekende methode voor het wassen van je haar is het eerst wassen met shampoo en daarna met conditioner. Toch werd het omgekeerd wassen van je haar – dus eerst conditioner en daarna met shampoo – steeds populairder. Helaas zorgt die laatste methode ervoor dat de oliën van de conditioner weer worden weggespoeld uit je haar. Daarom is er de sandwichmethode die voor gezond haar zou zorgen. 

Was je haar met shampoo

Voor de sandwichmethode was je als eerste je haar zoals gewoonlijk met shampoo. Kies hiervoor een voedende shampoo die geschikt is voor jouw haar. Masseer de shampoo in en zorg dat je het daarna goed uitspoelt met water. 

Lees ook: Waarom je je haar juist vóór het sporten moet wassen

Conditioner

Na het wassen met shampoo ga je aan de slag met conditioner. Smeer dit alleen in de lengtes van je haar en vermijd je hoofdhuid. Die wordt namelijk vet van zichzelf en heeft geen conditioner nodig. Masseer de conditioner goed in je lokken en spoel het vervolgens uit. 

Was je haar opnieuw met shampoo

Om de sandwich compleet te maken was je je haar opnieuw met shampoo. Hierbij is het belangrijk om alleen de wortels van het haar te wassen, dus je hoofdhuid. Door opnieuw shampoo te gebruiken, was je overtollig olie en resten van de conditioner van de hoofdhuid. Gebruik hiervoor een paar druppels shampoo. Meer heb je niet nodig om je haar langer fris te houden.

Vriendin’s favoriet

Heb jij stijl haar en wil jij niets liever dan een lekkere bos grove, nonchalante krullen? Dan is de Max Pro Twist krultang perfect voor jou! Een krultang met keramische staaf van 25mm dat je haar gemakkelijk en snel omzet in een stralende krullenbos. Voor meer info klik op onderstaande button

Bron: Freundin
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Volledig keramisch