TikTok-truc tegen vet haar

Last van vet haar? Gebruik dan deze TikTok-truc

Het is een stuk beter voor je haar om het niet iedere dag te wassen, maar een groot nadeel is dat het (vooral in het begin) snel vet wordt. Gelukkig is er een handig trucje dat momenteel rondgaat op TikTok.

Deze handige truc zorgt ervoor dat je vette haar als sneeuw voor de zon verdwijnt. 

Vet haar

Tegen vet haar zijn een aantal dingen die je kunt proberen. Zo is het verstandig om je haar niet te vaak te wassen. Het is heel normaal dat je in het begin snel vet haar krijgt als je stopt met de dagelijkse wasbeurt, maar op den duur wordt dit minder. Verder is het belangrijk om je shampoo en conditioner goed uit je haar te wassen. Ook het borstelen van je haar en masseren van je hoofd zorgen ervoor dat je haar sneller vet wordt. 

Droogshampoo

Droogshampoo is een handig hulpmiddel tegen vet haar. Toch zitten hier wel wat nadelen aan. Je haar kan er namelijk stug van worden of het product kan een witte waas achterlaten. Gelukkig is er nu een truc die ervoor zorgt dat deze nadelen van droogshampoo verdwijnen. 

Lees ook: Déze borstel past het beste bij jouw haar

Handige truc tegen vet haar

Zo ga je te werk: spray je vette haar in met droogshampoo. Laat dit even intrekken en masseer het daarna in. Vervolgens spray je je haar licht vochtig met wat water. Zorg ervoor dat je haar niet te nat wordt. Voor het beste resultaat is het beter om de droogshampoo ‘s avonds voor het slapen in je haar te spuiten en naar bed te gaan. ‘s Ochtends ziet het er dan helemaal fris uit. 

Meer volume

Na dit trucje ziet het eruit alsof je je haar net hebt gewassen. En dat is niet het enige voordeel: je haar krijgt namelijk ook een stuk meer volume. Een extra pluspunt aan dit handige trucje dus. 

@_alexjames Replying to @saulelimo the famous dry shampoo>water method! what should I call this? come back for pt.3 🤗 #hair #beauty #fyp #foryou #dryshampoo #cleanhair #lifehack ♬ original sound – Alex

Bron: Ze.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Tip van de redactie

Föhn en Style je haar tegelijkertijd met de 3-in-1 föhnborstel. De borstel combineert een föhn, krulborstel en stijltang in één. Geschikt voor elk haartype, elke haardikte of voorkeur dankzij 3 blaasstanden, waaronder een koude-lucht stand. De borstel heeft een keramische coating zodat je haar beschermd is tegen directe hitte.

Life Is Good Fohnborstel
Bekijk bij bol.com