Vakantie!

Vakantie!

Het is vakantie! En Angelique geniet hier met volle teugen van.

Het is vakantie! En Angelique geniet hier met volle teugen van.

De laatste schoolweek voor de vakantie is een groot, chaotisch feest. De kinderen zijn zichtbaar uitgelaten en van leren is geen sprake. Voor ons een nieuwe ervaring. Zeker wanneer ik mij met Sam het schoolplein op waag om Kyra op te halen. Overal schieten de uitgelaten kinderen voor je langs. Voetballen scheren langs onze hoofden en klaslokalen worden opgeruimd en leeggemaakt.

Thuis is het niet veel anders. Kyra is nu echt een 4-jarige kleuter! Op haar pas verdiende step sjeest ze door de woonkamer, rakelings langs de trap en ze kan nog net op tijd stoppen voor de eettafel. Ik zie een hele andere, veel vrijere Kyra dan 1,5 jaar terug. Als peuter was ze berekenend en durfde ze niet zo veel. Klauteren deed ze niet en ik hoefde me geen zorgen te maken als ze toevallig even alleen het balkon op liep. Dat is nu wel even anders. Ze klimt op alles waar ze op kan klimmen en verwacht vervolgens dat mama haar wel komt redden. Maar ook mama is niet altijd zo’n held en aangezien ze zelf ook moet leren hoe ze van een klimrek af komt, probeer ik haar zo veel mogelijk mondeling te begeleiden, met een huilend kind als gevolg. Tja, we zijn nu eenmaal 4 en dat wil ook zeggen dat ze overal om huilt. Werkelijk waar OVERAL om! Ze moet plassen, ze heeft zich gestoten, haar broer heeft een petje op en zij niet en mijn favoriet; wanneer ze vind dat iets niet eerlijk is. Hoewel soms vermoeiend, vind ik die ontwikkeling leuk om te zien. En wellicht, na alles wat er is gebeurd, lijk ik er meer van te kunnen genieten.

Voor nu is het lekker vakantie, 6 weken vol met helemaal niets te hoeven, lekker spelen, af en toe naar het strand (mits het weer het toe laat), niet zo heel erg vroeg naar bed en ’s morgens een half uurtje tv kijken. Zij kijkt er in ieder geval heel erg naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen