7 simpele dingen die sterke koppels doen om hun relatie gezond te houden

7 simpele dingen die sterke koppels doen om hun relatie gezond te houden

Dat een relatie hard werken is, weet je vast wel. Vraag je je soms weleens bij andere koppels af: hoe dóen ze het toch? Hierbij zeven kleine geheimen die andere koppels toepassen om hun relatie leuk, sterk en liefdevol te houden.

1. Geef een kus als je vertrekt

Het zijn de simpele dingen die het ‘m doen in een relatie. Gewoontes zoals elkaar een kus geven als je van huis vertrekt is daar één van.

2. Groet elkaar als je weer thuis komt

Ook al ben je nog zo druk, gehaast of chagrijnig na een lange dag en wil je niets liever dan even alleen zijn: groet altijd je partner als je thuiskomt. Dat korte contactmomentje en even bespreken hoe jullie dag was, zorgt ervoor dat jullie je verbonden voelen met elkaar.

3. Ga niet met ruzie slapen

Het is een cliché: ruzie eerst even uitpraten voor je gaat slapen. Misschien is dat het laatste waar jullie zin in hebben na een slopende dag. Toch is het goed om het gesprek met elkaar aan te gaan, zodat jullie morgen met een schone lei kunnen beginnen. Anders gaan problemen sluimeren en barst de bom later nog eens.

4. Geef vaker een compliment

Hoe vaak geven jullie elkaar eigenlijk een complimentje? Van ‘bedankt voor het koken, het was heerlijk’ tot ‘je ziet er goed uit in deze outfit’: zowel het krijgen als geven van een compliment geeft een goed gevoel.

5. Plan date nights in

Wanneer is de laatste keer dat jullie echt tijd voor elkaar hebben genomen? Het leven zit soms in de weg bij het plannen van een date night. Maar het feit dat jullie (lang) samen zijn betekent niet dat jullie niet wat tijd samen verdienen. Ga weer eens ouderwets met elkaar op date. Probeer eens per week tijd voor elkaar te nemen. Wedden dat het bevalt?

6. Blijf elkaar verrassen

Natuurlijk kun je je partner verrassen door een nieuwe lingeriesetje aan te trekken, maar er zijn nog zoveel andere manieren waarop je kunt laten zien dat je moeite voor de ander doet. Laat eens een lief briefje achter als jij als eerste vertrekt of neem die ene favoriete snack van je partner mee om te laten zien dat je aan hem of haar denkt.

7. Leg ’s avonds de telefoon weg

(On)bewust spendeer je per dag veel tijd aan je telefoon. Waarschijnlijk ook als je met je partner bent. Herkenbaar? Probeer dan eens een week lang de telefoon ’s avonds na 20.00 uur weg te leggen. Daardoor komt er meer tijd vrij om weer een gesprek met elkaar aan te gaan of om simpelweg televisie te kijken zonder gestoord te worden. Wist je al dat samen films kijken goed is voor je relatie?

Bron: Crated with love
Foto: Getty Images