Een droge huid? Probeer dan de nieuwe TikTok trend Skin Flooding

Er is weer een nieuwe TikTok trend op het gebied van huidverzorging, namelijk: skin flooding. We leggen je uit wat dit precies inhoudt.

Skin Flooding

Op TikTok worden altijd de nieuwste huidverzorgingstips gedeeld en als deze tips goed werken, worden ze uiteindelijk vaak een trend. Eerst was Skin Cycling erg populair, maar er is nu een nieuwe trend op het gebied van huidverzorging: Skin Flooding. Deze trend is vooral geschikt voor de winterperiode en vrouwen met een droge tot zeer droge huid. Je zult je misschien afvragen wat de term Skin Flooding precies betekent? Het verwijst vooral naar vloed, wat ontstaat na een periode van eb. Het gaat dus vooral om het hydrateren van de huid op het moment dat de huid heel droog is.

Lees ook: Skin Cycling: een TikTok-trend die volgens dermatologen echt werkt

Zo ga je te werk

Merk je dat je huid heel droog is? Dan zou je Skin Flooding voor jou heel fijn kunnen werken. Het beste gebruik je producten met dunne formules, die daardoor diep in je huid terechtkomen. Dikke crèmes voeden je huid ook, maar blijven vaak wat meer op de oppervlakte van de huid liggen. Kies daarom voor serums als hyaluronzuur en polyglutaminezuur. De eerste stap is het schoonmaken van je huid. Bij de tweede stap dep je je huid een beetje droog, maar niet helemaal. Bij stap 3 spray je een face mist over je gezicht, die je huid natuurlijk extra goed hydrateert. Bij de vierde stap breng je een vochtinbrengend serum zoals hyaluronzuur aan. Gebruik geen retinol, omdat dit serum je huid juist weer wat uitdroogt. Als laatste stap breng je een vochtinbrengende dag- of nachtcrème aan.

@toralvaidyamd Skin Flooding Skincare Routine #skinflooding #skincareroutine #skincare101 #skincaretips #skincarehacks #skincaretiktok #skincaretok #dermatologist #dermatology #fyp #fypシ #learnontiktok ♬ Calm Down – Rema

Lees ook: Je hoofdhuid trainen? Zo wordt je haar minder snel vet

Foto: GettyImages
Bron: Nsmbl.nl, TikTok

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.