tante

Waarom je tante bijna net zo belangrijk is als je moeder

Tantes spelen een super belangrijke rol in het leven van hun nichtjes en/of neefjes. Dít is waarom jouw tante zo onmisbaar is.

Tante

Natuurlijk is je moeder de eerste persoon die je belt als je even niet zo lekker in je vel zit. Vroeger kon je al op haar rekenen als je vriendje de relatie plots verbrak of als je een toets niet had gehaald. Tegelijkertijd sprak je moeder je ook aan als je kamer weer een rotzooi was of je als je wel tot erg laat weg was geweest. Dit is waarom tantes, vooral voor hun nichtjes, zo belangrijk en waardevol zijn. Je kunt altijd bij haar terecht voor advies en een fijn gesprek. Je luistert naar haar, ook al wil je soms het advies niet horen.

Lees ook: Favoriete tante: 6 leuke dingen om samen met je nichtje te doen

Afstand

Tussen jou en je tante zit net iets meer afstand en dit is waarom je geneigd bent om eerder naar haar te luisteren. De relatie tussen jou en je moeder is hecht, maar ook ingewikkeld doordat er veel sterke emoties aanwezig zijn. Als moeder wil je het graag goed doen en je kind beschermen. De relatie met je tante kan daarom net iets vrijer aanvoelen, waardoor je net iets andere vragen durft te stellen en zij jou op een andere manier kan helpen. Onmisbaar dus.

Lees ook: Bewezen: partners van controlfreaks zijn gezonder én leven langer

Foto: GettyImages
Bron: Her.ie