Ontwerp Zonder Titel 2023 07 06t105935.755

Sporten op vakantie: 4 simpele tips om fit te blijven

Blijf jij ook op vakantie graag in beweging? Wij geven 4 makkelijke tips waardoor je je ook tijdens een reis fit blijft voelen.

1. Iets eerder opstaan

We snappen het: een vakantie is om te ontspannen en bij te slapen. Door een half uurtje eerder op te staan dan de rest, mis je niets van alle leuke activiteiten en heb je toch alweer even bewogen. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken of misschien zit er wel een sportschool bij je hotel, waar je een lesje kunt boeken.

2. Wandelen

Als je ergens op vakantie gaat, ben je waarschijnlijk nog niet zo bekend in de omgeving. Door te wandelen leer je je omgeving kennen én blijf je tegelijkertijd in beweging. Een leuke manier om fysiek bezig te zijn dus.

Lees ook: Bewezen: koppels die samen sporten, zijn gelukkiger

3. Stretchen en simpele oefeningen

Neem eventueel je eigen yoga-mat mee en probeer iedere dag een kwartiertje je lichaam te stretchen middels een aantal simpele oefeningen. Door het reizen houd je vaak wat extra vocht vast en een licht intensieve vorm van beweging kan dan juist heel fijn zijn. Op Youtube vind je genoeg korte work-out filmpjes waar je mee aan de slag kunt.

4. Zwemmen

Als je naar een zomerse vakantieplek gaat, is de kans groot dat de zee of het zwembad niet ver weg is. Baantjes trekken is heel goed voor je fysieke gezondheid en daarnaast kun je waarschijnlijk ook nog genieten van een prachtig uitzicht.

Tip van de redactie

Wil je graag deze zomer strak in bikini? De populaire Tunturi Fitnessmat biedt door het dikke materiaal zachte steun bij jouw buikspieroefeningen en andere work-outs. Download je de gratis Tunuri trainings app dan krijg je er duizenden geanimeerde fitnessoefeningen, instructies en work-out video’s bij. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: 7 manieren om goedkoop of zelfs gratis te sporten

Foto: GettyImages
Bron: TheEverygirl

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.