Ontwerp Zonder Titel 2023 06 22t104805.951

Bewezen: koppels die samen sporten, zijn gelukkiger

Sporten jij en je partner vaker samen? Dan hebben we goed nieuws. Samen sporten heeft een positief effect op jullie relatie.

Bewezen

Dat sporten gezond voor je is, wist je vast al. Sporten is goed voor zowel je mentale- als je fysieke gezondheid. Is de motivatie om te gaan sporten bij jou soms ver te zoeken, maar zou je wel vaker willen gaan? Misschien dat samen sporten met je partner een idee zou kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt dat 43% van de koppels die samen gingen sporten, aangaf dat dit een positief effect op de relatie had. Zo gaven mensen aan dat ze het sporten zagen als quality time en/of de partner hierdoor aantrekkelijker vonden.

Lees ook: Met deze 6 watersporten verbrand je de meeste calorieën

Stressvermindering

Ongeveer 20% van de mensen die deelnamen aan het onderzoek, gaven aan dat het samen sporten zorgde voor stressvermindering. Het gevolg hiervan was dat er minder ruzies en meningsverschillen waren. De koppels gaven aan het vooral fijn te vinden om samen te zwemmen, hard te lopen of naar de sportschool te gaan. Welke sport jullie voorkeur ook heeft: samen bewegen heeft een positief effect op jullie relatie en dat is natuurlijk altijd goed om te weten.

Tip van de redactie

Ontwikkel gezonde routines en houd ze vol met de Fitbit Charge 5. Deze stijlvolle activity tracker meet meer dan alleen je stappen en verbrande calorieën. De dagelijkse herstelscore geeft via Fitbit Premium aan hoe je lichaam herstelt van een workout. Bij een lage score heeft je lichaam meer tijd nodig om te herstellen. Dankzij de EDA sensor krijg je inzicht in je stressbeheersing. Is je score laag? Dan is het tijd voor een ademhalingsoefening om je stress beter te controleren. Dankzij de ECG app maak je ook hartfilmpjes vanaf je pols. ’s Nachts meet de Charge 5 hoe lang en diep je slaapt. Je betaalt contactloos met Fitbit Pay en de ingebouwde gps sensor houdt je route bij tijdens het sporten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Aha: om deze reden is een goede ochtendroutine goed voor je relatie

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.