sporten buiten koud

Sporten als het buiten koud is? Zó blijf je gemotiveerd

Als het buiten koud en regenachtig is, ben je vaak net iets minder gemotiveerd om te gaan sporten. Zó gaat je wel lukken.

Een goed excuus om toch thuis te blijven?

Buiten is het koud, donker en misschien regent het zelfs. Je vraagt je af of de winter misschien een goede periode is om het qua sporten even wat rustiger aan te doen? De behoefte om lekker een filmpje te kijken op de bank is groot en sporten is wel het laatste waar je aan moet denken. Dat je dit voelt is heel normaal. Veel mensen hebben er namelijk last van. In de winter is de kans op een dipje of depressieve klachten groot en dit heeft weer een negatieve invloed op je motivatie om te bewegen. Er is één tip die bij de meeste mensen goed werkt: afleiding en excuses vermijden. Dit doe je door bijvoorbeeld je sportkleding al in de auto te leggen. Zo kun je na je werk direct doorrijden naar de sportschool.

Lees ook: Zó gedraag jij je in de sportschool volgens je sterrenbeeld

Spreek met mensen af

Een andere tip die goed werkt is door met andere mensen af te spreken. Misschien is er een collega die wekelijks gaat zwemmen of dansen? Als jou dit wel wat lijkt, vraag dan eens of je met hem of haar mee mag. Je kunt ook op vaste dagen met vriendinnen afspreken in de sportschool. Zo wordt het moeilijker om de work-out af te zeggen. Een work-out met vriendinnen kan ook nog eens hartstikke gezellig zijn. Zo krijgen jullie de tijd om bij te kletsen. Daarnaast zijn er genoeg opties om thuis te sporten. Online zijn talloze work-out filmpjes te vinden en zo hoef je de deur niet eens uit. Het belangrijkste effect van sporten en bewegen is dat je stemming erdoor verbetert. Je zult merken dat stress vermindert en je somberheidsklachten minder heftig zijn dan voor het sporten.

Vriendin’s favoriet

Droom jij ook van strakke bovenbenen en ronde billen? Wil jij dit bereiken met minimale inspanning? Met deze NINN Sports weerstandsbanden train jij waar en wanneer je wilt. Ze nemen weinig ruimte in beslag, zijn lichtgewicht, anti slip en maken jouw workout tot een feestje! elke keer weer! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Niet vaker, maar efficiënter sporten: zó doe je dat dus

Foto: GettyImages
Bron: TheGuardian.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.