Ontwerp Zonder Titel 2022 11 03t104813.346

Handig: déze vraag moet je altijd stellen tijdens een sollicitatiegesprek

Altijd spannend zo’n sollicitatiegesprek. Je wil de juiste antwoorden geven, maar vergeet niet om zelf óók vragen te stellen.

Sollicitatie

Het zoeken naar een nieuwe baan kan soms lastig zijn. Als je dan eindelijk een bedrijf of organisatie hebt gevonden waar je een goed gevoel bij hebt én op gesprek mag komen, dan ben je natuurlijk blij. Je wil een goede indruk maken en hoort jezelf tijdens het gesprek verkondigen dat je een uitstekende team player bent, je werk altijd moeilijk kunt loslaten en je communicatievaardigheden helemaal on point zijn. Je weet het zeker. Deze werkgever kan niet anders, dan jou een baan aanbieden. Met een tevreden gevoel loop je de ruimte uit en wacht je op een telefoontje van je potentiële nieuwe werkgever. Je vergeet alleen één ding.

Lees ook: Bewezen: chocolade verhoogt de productiviteit op de werkvloer

Belangrijke vraag

Vraag eindigt een sollicitatiegesprek met de vraag: heb je nog vragen die je aan óns wil stellen? Dít is het moment waarop jij kunt laten zien dat je je in het bedrijf of de organisatie hebt verdiept. Dit kun je doen door een vraag te stellen als: ‘Hoe zit een gemiddelde werkdag er hier uit?’ of ‘Wat zijn de kwaliteiten die je als werknemer moet bezitten om deze functie goed te kunnen vervullen?’ Als een werkgever dan bijvoorbeeld zegt dat hij of zij vooral goed met deadlines moet kunnen omgaan, dan kun jij aangeven hoe jij dit in het verleden deed (en waarom je er dus zo goed in bent). Als je vooral van een goede sfeer houdt op de werkvloer, dan zou je kunnen vragen naar de werkcultuur die er heerst. Zo kom jij geïnteresseerd over en weet je ook direct wat je kunt verwachten. Een win-win situatie dus.

Lees ook: Zóveel geld kun je besparen als je gaat carpoolen naar je werk

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net