Ontwerp Zonder Titel 2023 01 09t175258.615

Pulk je altijd aan je huid? Met déze tips lukt het om te stoppen

Kun jij nooit van je gezicht afblijven? Wij vertellen je, aan de hand van 4 tips, hoe je deze gewoonte voor eens en altijd kunt afleren.

Pulken

Ben jij iemand die vaak aan haar gezicht pulkt? Denk bijvoorbeeld aan het krabben aan wondjes, het uitknijpen van een puistje of het wrijven door je gezicht. Het gevolg hiervan is dat de huid juist meer beschadigd raakt. Wij zetten 4 tips op een rijtje die het makkelijker maken om van je gezichtshuid af te blijven.

1. Schrijf van je af

Veel mensen pulken aan hun gezicht als ze zich zorgen maken. Ze gebruiken het pulken als een soort copingmechanisme om met stress om te kunnen gaan. Schrijf daarom eens voor jezelf op waar je je allemaal zorgen over maakt. Zo wordt alles een stukje overzichtelijker en zal je merken dat je stress minder wordt. Hopelijk pulk je hierdoor ook minder snel aan je gezicht.

2. Vermijd spiegels

Je kunt natuurlijk niet alle spiegels vermijden en dat is ook niet de bedoeling, maar eigenlijk heb je maar één spiegel in huis nodig. Bedek de andere spiegels bijvoorbeeld met een handdoek. Zo kom je minder snel in de verleiding om aan je gezicht te zitten als je bijvoorbeeld een wondje of een puistje opmerkt.

Lees ook: Een kater? 6 tips om je huid een oppepper te geven

3. Bezoek een dermatoloog

Als je veel aan je gezicht zit, is daar soms ook een goede reden voor. Denk bijvoorbeeld aan acne of uitslag. Vaak kan een dermatoloog jou helpen om je klachten te verminderen, waardoor jij ook minder snel de neiging zult hebben om aan je gezicht te zitten. Vooral als je opmerkt dat de conditie van je huid dankzij de behandelingen en/of producten vooruitgaat.

4. Stressbal

Klinkt misschien als een simpele tip, maar zorg ervoor dat je altijd iets in je handen hebt. Of dit nu een pen of een stressballetje is. Door je handen bezig te houden, zul je minder snel aan je gezicht zitten. Een nieuwe gewoonte, die je oude gewoonte op den duur wellicht vervangt.

Lees ook: Je hoofdhuid trainen? Zo wordt je haar minder snel vet

Foto: GettyImages
Bron: Bustle

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.