Hilla

Een kater? 6 tips om je huid een oppepper te geven

Gisteravond iets te diep in het glaasje gekeken? Wij zetten 6 fijne tips op een rijtje om je huid een goede oppepper te geven.

1. Drink water, veel water

Alcohol droogt je huid uit. Misschien verlang je in de ochtend naar een kopje koffie, maar zorg ervoor dat je vooral veel water drinkt. Drink minstens één liter water.

2. Reinig je huid met een olie

Je bent echt niet de enige die na een avondje stappen, haar make-up niet (volledig) verwijdert. Reinig je huid daarom de volgende ochtend en de voorkeur gaat dan uit naar een reinigingsolie. Denk bijvoorbeeld aan een reinigingsbalsem. Deze zijn op dit moment erg populair en zorgen ook nog eens voor extra hydratatie.

3. Chemische peeling

Zoals we al eerder zeiden kan je huid na een nachtje doorhalen, wel wat extra verzorging gebruiken. Een chemische peeling zorgt ervoor dat je huid een fijne boost krijgt. Je kunt voor een masker of een peeling kiezen, zolang het maar exfoliërende zuren bevat. Denk bijvoorbeeld aan glycolzuur of salicylzuur. Op deze manier verwijder je alle dode huidcellen en voelt je huid weer babyzacht aan.

Lees ook: Een mooiere huid? Waarom je dry brushing wilt proberen

4. Kleimasker

Een diepreinigend masker zorgt ervoor dat onzuiverheden niet de kans krijgen om zich tot puistjes te ontwikkelen. Kies wel voor een masker welke je huid niet te zeer uitdroogt.

5. Hydraterend masker

Alcohol droogt je huid uit en je huid kan daarom wel wat extra hydratatie gebruiken. Door een hydraterend masker aan te brengen, zal je huid zich herstellen en eventuele puistjes of wondjes sneller helen. Kies bijvoorbeeld voor een hydraterend sheet-masker. Deze zijn ook makkelijk te verwijderen.

6. Gezichtsmassage

Door een gezichtsmassage stimuleer je de circulatie en bloedtoevoer. Gebruik bijvoorbeeld een Gua Sha steen en volg een instructiefilmpje via YouTube. Afvalstoffen worden op deze manier afgevoerd en daarnaast werkt zo’n massage heerlijk ontspannend.

Lees ook: Je hoofdhuid trainen? Zo wordt je haar minder snel vet

Foto: GettyImages
Bron: Theeverygirl.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.