Ontwerp Zonder Titel 2023 02 27t103132.629

Word je ’s nachts wel eens wakker? Dít is waarom dat helemaal niet erg is

’s Nachts wakker worden zou je nachtrust verstoren. Wij vertellen je waarom het niet erg is om af en toe wakker te worden.

‘S nachts wakker worden

Bijna iedereen wordt wel eens ’s nachts wakker. Misschien dat je even naar het toilet moet of je merkt een geluid in huis op dat je niet direct herkent. Hoe dan ook: het is heel normaal om in de nacht af en toe wakker te worden. Dit gebeurt namelijk ook in de dierenwereld, waarbij dieren willen checken of ze nog veilig zijn. ‘S nachts wakker worden betekent ook niet dat je nachtrust direct verstoort raakt en je last hebt van een slaapprobleem. Wel is het belangrijk wat je vervolgens doet als je wakker wordt. Wat je dus bijvoorbeeld beter niet kunt doen is direct je telefoon pakken en je gemiste berichten of social media meldingen checken. Op deze manier zal je brein meer ontwaken en zul je vervolgens meer moeite hebben om weer in slaap te vallen.

Lees ook: Déze 6 lichamelijke klachten wijzen erop dat je te veel stress hebt

Stressen

Veel mensen worden ’s nachts wakker en schieten vervolgens in de stress: krijg ik nu wel nog genoeg slaap? Wat als ik niet goed slaap en ik morgen niet goed presteer op mijn werk? etc. Dit soort gedachtes zorgen voor meer stress en zal je alertheid alleen maar vergroten. Geen paniek, vaak slaap je toch iets meer dan je denkt, aldus slaapexpert Dr Nerina. Wat kun je dan wel doen als je ’s nachts wakker wordt? Zet je raam open voor wat frisse lucht en laat je telefoon op je nachtkastje liggen. Drink eventueel een paar slokken water, maar niet te veel omdat je anders weer naar het toilet moet.

Tip van de redactie

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Aha: in déze oude huwelijkstradities geloven de meeste mensen nog altijd

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.